string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Op een goede manier afsluiten’.

Woensdag 27 januari 2016 om 20:04

Erwin van de Looi begint aan zijn laatste maanden als hoofdtrainer van FC Groningen. De oefenmeester gaf woensdagmiddag tijdens een persconferentie een toelichting op de keuze om zijn contract in Euroborg niet te willen verlengen. Daarbij gaf Van de Looi tevens aan over veel drive te beschikken om het seizoen op een goede manier af te sluiten.

Van de Looi dacht de afgelopen maanden veel na over zijn toekomst bij de Trots van het Noorden. De conclusie bij de oefenmeester was dat zijn gevoel hem vertelde het vanaf komende zomer ergens anders te gaan proberen.
Pittige beslissing
“Dat is best wel een pittige beslissing geweest en niet één die ik in een dag of in een week heb genomen,” aldus Van de Looi. “Ik kreeg het gevoel: ‘Gaat het me ergens anders ook lukken? Krijg ik het ergens anders ook voor elkaar en heb ik niet een andere omgeving nodig om wat nieuwe extra energie op te doen?’ Misschien is het wel tijd om mezelf ergens anders in het diepe te gooien en te zorgen dat ik weer boven kom drijven.”
Hoewel de trainer met positieve intenties de gesprekken met de FC was aangegaan, wilde hij snel eerlijk en duidelijk zijn richting de clubleiding. “Hoofdtrainer zijn bij een club is een zware baan. Je moet er ongelooflijk veel tijd en energie in stoppen. Daar moet je honderd procent voor gaan. En als je het gevoel niet hebt, moet je daar heel eerlijk in zijn en moet je de club ook niet aan het lijntje houden. Dat verdient FC Groningen ook niet.”
Geen invloed
De mindere fase waarin FC Groningen op dit moment zit, heeft geen invloed gehad op de beslissing van de trainer. “Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik niet wegloop voor een weekje minder voetbal of voor wat tegenwind. Dat hebben we de afgelopen twee jaar wel vaker gehad en zijn we altijd sterker uitgekomen. Dus dat gaan we dit jaar ook doen, daarvan ben ik overtuigd.”
De meest succesvolle trainer van FC Groningen ooit zegt nog geen andere club te hebben of daarmee in gesprek te zijn. Van de Looi wil niets liever dan zijn periode van drie seizoenen als hoofdtrainer in Euroborg goed afsluiten. “Er zijn nog 15 wedstrijden te gaan en ik wil maar één ding: presteren! Het seizoen goed afmaken, zoals de afgelopen twee jaar is gedaan en dat heb ik ook tegen de spelers gezegd. Het feit dat mijn gevoel zegt dat ik niet moet verlengen, heeft niets te maken met drive die ik op dit moment heb om het seizoen op een heel goede manier af te maken.”
Mooie momenten
De 43-jarige oefenmeester kende in zijn tijd als hoofdtrainer mooie momenten met de club. “We hebben genoeg mooie wedstrijden gespeeld, prima voetbal laten zien, we hebben prijzen gewonnen en er zijn goede dingen gebeurd. We hebben de Grote Markt én de Drafbaan vol laten stromen, dus dat ziet er niet zo slecht uit. Op het moment dat we de beker wonnen en Europees voetbal haalden, bleef ik vrij rustig. Voor sommigen misschien wel te rustig. Dan ga ik liever achter mijn spelers staan, uit de schijnwerpers. Op het moment dat het wat minder gaat, ga ik voor mijn spelers staan en dat doe ik op dit moment. Daarin pak ik mijn verantwoordelijkheid, dat is mijn job.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus