string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Ons rendement zal hoog moeten zijn’.

Vrijdag 12 februari 2016 om 16:17

FC Groningen is inmiddels vier wedstrijden op rij ongeslagen en speelt zondagmiddag thuis tegen de nummer 2 van de ranglijst, Ajax. Trainer Erwin van de Looi kijkt met vertrouwen uit naar de wedstrijd in de 23ste speelronde. “De weerstand zal aardig hoog zijn,” weet de FC-trainer.

Na de 3-1 overwinning bij PEC Zwolle werd afgelopen weekend thuis van SC Cambuur gewonnen (2-0). “Wij hebben de laatste twee wedstrijden gewonnen, dus we hebben aardig wat zelfvertrouwen. Maar voetballend zal het wel weer beter moeten dan tegen Cambuur. We moeten meer het niveau van Zwolle-uit gaan benaderen. Zondag tegen Ajax belooft het weer een prachtige wedstrijd te worden. Het is toch elk seizoen weer één van de specialere duels, Ajax-thuis. Het stadion is stijf uitverkocht.”
Verschil
Volgens statistieken heeft tegenstander Ajax sinds de winterstop minder kansen gecreëerd, dan je van een topclub mag verwachten en scoort het de laatste weken ook moeizaam. Van de Looi laat zich echter geen zand in de ogen strooien. “Ajax heeft een goede ploeg, met veel kwaliteit. Zij hebben een aantal wedstrijden achter de rug met een hogere moeilijkheidsgraad, tegen tegenstanders die heel compact spelen en ver inzakken op eigen helft. Daar hebben ze niet altijd direct een antwoord op, maar ze blijven wel heel geduldig. Dat oogt dan wellicht niet altijd even spectaculair, maar ze boeken er wel resultaat mee. Jongens als Anwar El Ghazi en Amin Younes zijn spelers die bij hen het verschil kunnen maken.”
Rendement
Van de Looi ziet de wedstrijd van zondag met vertrouwen tegemoet. “We hebben eerder laten zien – zeker in Euroborg – dat we altijd een kans hebben tegen de topclubs en tegen teams die ons wat meer ruimte geven om te voetballen. Maar Ajax is ook een ploeg, die verdedigend weinig weggeeft. Ons rendement zal zondag dus hoog moeten zijn. Ajax is samen met PSV de beste ploeg van de Eredivisie. De weerstand zal dus aardig hoog zijn, maar wij gaan ook zondag vooral van onze eigen kracht uit en willen vanaf het begin laten zien wat onze intenties zijn.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’