string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Ons doel in om de achtste plaats binnen te spelen’.

Vrijdag 15 mei 2015 om 15:47

FC Groningen speelt zondagmiddag om 14.30 uur de laatste officiële wedstrijd in het succesvolle seizoen 2014/2015. De Trots van het Noorden gaat in Noord-Brabant op bezoek bij NAC Breda en de ploeg van trainer Erwin van de Looi heeft als doelstelling de achtste plaats op de ranglijst te behouden. De oefenmeester kan tegen de Bredanaars beschikken over een vrijwel fitte selectie.

Van de Looi is gedreven het historische seizoen met FC Groningen goed af te sluiten. “Ons doel in om de achtste plaats binnen te spelen,” aldus de trainer. “Voor NAC gaat het om de 16de of 17de plek en hoe ze de nacompetitie ingaan. Beide ploegen hebben wat om voor te spelen en daarom is deze wedstrijd nog belangrijk. Wij moeten gewoon achtste willen worden.”
Goed voorbereid
Net als wel vaker dit seizoen – voorafgaand aan een verre uitwedstrijd – vertrekt FC Groningen een dag eerder naar de plaats van bestemming. Zodoende stapt selectie en staf zaterdag na de afsluitende training de bus in. “We hebben ons goed voorbereid en gaan een dag eerder weg om niets aan het toeval over te laten. Dat hebben we het gehele seizoen niet gedaan, dus ook nu niet.”
De trainer kan in de laatste wedstrijd van dit seizoen beschikken over een vrijwel geheel fitte selectie. Nick Bakker is de enige speler die nog kampt met een blessure. “We hebben een goed gevulde groep en staan er goed op,” aldus Van de Looi. “Sergio Padt was vandaag (vrijdag – red.) niet op het veld vanwege wat klachten aan zijn voet, maar ik verwacht hem er wel weer bij. Jarchinio Antonia heeft binnen getraind. Hij was gisteren ziek en we hebben hem bewust wat van de groep weggehouden zodat hij anderen niet kon aansteken. Ik verwacht ook dat Antonia op tijd fit is.”
Extra vervoer
Rasmus Lindgren was aan het begin van de week ziekjes, maar is volledig hersteld en bij Lorenzo Burnet houdt de oefenmeester nog een kleine slag om de arm. “Zijn vriendin is zwanger en daar ‘rommelt’ het een beetje. Het is dus nog de vraag of Burnet mee kan, maar daar gaan we vooralsnog wel vanuit. We zorgen in ieder geval dat er vervoer is, zodat hij – als het zover is – bij z’n vriendin kan zijn.” Ook zal FC Groningen naast de vaste derde doelman wellicht een twintigste speler meenemen richting het zuiden van het land.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’