string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Ongeslagen serie verlengen’.

Vrijdag 31 oktober 2014 om 14:58

FC Groningen pakte vorige week het eerste punt in vijf uitwedstrijden. Midweeks wist de Trots van het Noorden in de derde ronde van de KNVB-Beker ruim te winnen van Flevo Boys. Trainer Erwin van de Looi wil aankomende zondag tegen NAC Breda een drukke week goed afsluiten.

Zoals gebruikelijk kwam de oefenmeester tijdens het wekelijkse perspraatje kort terug op de laatst gespeelde wedstrijd; de 8-1 overwinning op Flevo Boys van afgelopen woensdag. “We hebben gedaan wat we moesten doen, die wedstrijd ruim winnen. Het spel vond ik wisselend, in sommige fases was het slordig, in andere fases wel goed. Uiteindelijk hebben we het prima gedaan, hebben we goede goals gemaakt en zijn we met een goed gevoel teruggekeerd. De laatste twee wedstrijden hebben we tien doelpunten gemaakt, dus dat is sowieso wel lekker want een tijdje daarvoor ging dat even iets moeilijker.”

Prima prestatie
De ‘Engelse week’ wordt zondag afgesloten met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De Parel van het Zuiden, zoals de bijnaam luidt, bereikte net als FC Groningen de laatste zestien van het bekertoernooi en speelde vorige week ook met 2-2 gelijk in de Eredivisie. “NAC is een team waarin het even iets onrustiger is geweest, mede door een trainerswissel. Ze hebben de laatste wedstrijden gewonnen en gelijkgespeeld, zijn net als wij door in de beker – wat ook voor hun goed is – en hebben de twee laatste competitiewedstrijden twee punten gehaald. Vorige week speelden ze uit bij Vitesse gelijk en dat is een prima prestatie.”

Van de Looi noemt NAC een ploeg om rekening mee te houden. “Ik heb al vaker gezegd dat de verschillen in de Eredivisie klein zijn, dus is het voor ons zaak om waar we mee bezig zijn weer zo goed mogelijk uit te voeren. We willen ons blijven door ontwikkelen met het systeem, nog meer automatismen erin slijpen, dwingender zijn aan de bal en nog meer kansen creëren. En uiteraard willen we ook onze ongeslagen serie thuis verlengen en daarmee deze week op een goede manier afsluiten.”

Bekerloting
Van de Looi reageerde tevens kort op de loting voor de volgende ronde van de KNVB-Beker. FC Groningen neemt het in de achtste finales op 16, 17 of 18 december thuis op tegen FC Volendam. “We wilden graag een thuiswedstrijd en die hebben we gekregen, dus dat is positief. En zonder de tegenstander tekort te doen, is het ook gunstig dat we een ploeg uit de Jupiler League hebben geloot. Maar dat is allemaal nog relatief ver weg, op dit moment hebben we de focus volledig gericht op de wedstrijd van zondag tegen NAC Breda.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard