string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Ongelofelijk trots op de ploeg’.

Zondag 12 april 2015 om 18:12

Trainer Erwin van de Looi was het na afloop roerend met zijn collega Henk de Jong van SC Cambuur eens. Het onderlinge treffen kreeg een terechte winnaar. “We straalden 93 minuten uit te willen winnen,” aldus de FC-trainer.

Erwin van de Looi: “Het was een prachtige week met een goede wedstrijd in Arnhem die we helaas niet wisten te winnen en vervolgens de halve finale van woensdag. De emotie, de spanning en ontlading na overwinning op Excelsior. Ik was dan ook benieuwd hoe we het vandaag zouden doen. Natuurlijk wilden we winnen, maar tussen willen en kunnen zit nog wel een verschil.”
“Ik ben ongelofelijk trots op mijn ploeg. We hebben 93 minuten uitgestraald dat we wilden winnen. En we konden het ook. Voetballend gingen er wel dingen fout en liepen zaken soms anders dan we wilden. We waren soms ook slordig in de eindpass. Maar de drive en de spirit hebben samen met de steun van het publiek gezorgd dat we verdiend hebben gewonnen.”
Jaloers
Henk de Jong begon met een felicitatie voor het bereiken van de bekerfinale door FC Groningen. “Felicitaties ook voor alle supporters en sponsors. Wij hadden er graag willen staan met Cambuur, het lijkt me wel uniek om mee te maken. En ik ben ook wel een beetje sportief jaloers.”
“We verwachtten een Groningen in de ‘winning mood’. En dat kan twee kanten op. Groningen begon heel goed en wij startten waardeloos. Normaal zijn we goed aan de bal, maar nu leden we onnodig en onnozel balverlies. En dat zijn we niet gewend.”
“We kwamen goed terug met de 1-1 en 1-2, maar toch hadden we in de rust niet het idee dat we deze wedstrijd zouden winnen. We hebben twee keer gewisseld om meer aan het voetballen te komen en omdat Groningen ook al de wedstrijd van woensdag in de benen had. Groningen was in de tweede helft echter frisser en ging meer voor de overwinning.”
“Tot de 2-2 gaven we niet veel weg, maar daarna lieten we wel te veel toe. Achteraf had ik liever gehad dat Mimoun Mahi die 3-2 binnengekopt had, dan hoe de winnende goal nu viel. Mohamed El Makrini heeft zijn excuses aangeboden voor de te korte terugspeelbal, maar hij heeft het niet met opzet gedaan. Dus excuses zijn niet nodig. De overwinning was terecht. Succes in de bekerfinale. Ik ben stiekem wel voor Groningen, al zou het voor ons gunstig kunnen zijn als wij achtste eindigen dat PEC Zwolle wint…”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’