string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Nog steeds dezelfde intenties’.

Vrijdag 07 maart 2014 om 14:31

Op het wekelijkse perspraatje blikte trainer Erwin van de Looi vooruit op het komende duel met Feyenoord. Ook ging hij in op de redenen waarom het spel tegen Cambuur af en toe ‘stroperig’ oogde en benadrukte dat de ploeg nog steeds dezelfde intenties heeft als aan het begin van het seizoen.

Allereerst was er een terugblik op Cambuur-thuis: “We waren teleurgesteld in het resultaat omdat we thuis altijd willen winnen. Ook deze wedstrijd hebben we nabesproken en opnieuw bekeken via de beelden. Het ging er ook deze keer om dat; hoe beter we spelen, hoe groter de kans is op een goed resultaat. We zijn ons er duidelijk van bewust dat het spel momenteel minder is en dus de resultaten ook.”
“Daarvoor zijn diverse redenen aan te wijzen. Onder anderen de vorm van spelen, de uitslagen van de voorbije weken, het lef en de durf in de ploeg en ook zeker de ondergrond. Bij het spel van we willen spelen, is het veld geen voordeel. Een speler heeft nu eenmaal meer tijd nodig om de bal te controleren en van A naar B te spelen. Het is geen excuus voor minder spel, maar zeker wel een reden.”
“We spelen nog met dezelfde intenties en op dezelfde manier als het hele seizoen. Het druk zetten was tegen Cambuur aan het begin van de wedstrijd goed, maar naar mate de wedstrijd vorderde werden de ‘ruimtes’ groter. En daardoor de afstand tussen verdediging en het middenveld te groot. Aan de bal was er af en toe te weinig beweging. Er werd te weinig om de bal gevraagd om ‘door te kunnen voetballen’. Dat ziet het er soms voorzichtig, langzaam of stroperig uit.”
Vervolgens maakte Van de Looi de brug naar zondag, wanneer Feyenoord op bezoek komt in Euroborg. “We hebben uitgesproken ons eigen spel te blijven spelen en gaan dat volhouden tot het einde van de competitie. We werken er ook keihard aan om jongens beter te maken. Ik heb het gevoel dat we uit een mindere fase klimmen.”
“Feyenoord-thuis is een mooi affiche, waar we uiteraard weer naar uitkijken. Het wordt een mooie zondagmiddag. Feyenoord was titelkandidaat en is nu nog volop in de race voor de tweede plek en zeker een top-4 klassering. Zoals elke ploeg in de Eredivisie is er dus nog iets om voor te spelen. Graziano Pellè zal er niet bij zijn en dat is hun beste speler. Maar daarmee is nu ook de duidelijkheid in het spel van Feyenoord verdwenen. Andere spelers zullen nu laten zien wat ze zonder hun aanvoerder kunnen. Zij zullen er klaar voor zijn en er vol voor gaan en ik verwacht van mijn ploeg exact hetzelfde. We gaan vol voor de drie punten.”

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard