string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Nog niet eerder meegemaakt’.

Dinsdag 07 april 2015 om 19:55

Trainer Erwin van de Looi blikte dinsdagavond vooruit op de halve finale in het bekertoernooi. Bij de afsluitende training van dinsdag waren zo’n 2.500 FC-fans aanwezig om het belang van de strijd met Excelsior nog maar eens te onderstrepen.

Van de Looi had genoten van de opkomst van de fans. “Het was mooi, prachtig. Zoiets had ik nog niet eerder meegemaakt en is dus speciaal. Dat zag je ook aan de spelers toen ze het veld op liepen. Je merkt dat er iets aan de hand is. Dat voelen we al een paar weken en morgen is het dan eindelijk zover.”
Van de Looi hoopt met zijn team in het bekertoernooi iets unieks neer te zetten. “FC Groningen heeft de finale al eens eerder gehaald, dus dat zou niet uniek zijn. We doen mee aan het bekertoernooi om te winnen, net zoals we dat vorig jaar met de play-offs gedaan hebben. Binnen deze club is nooit een tastbare prijs gepakt, dus dat zou pas echt uniek zijn. Er zijn nog twee hordes te nemen en de eerste daarvan is Excelsior”
Spirit
Van de Looi zag de tegenstander van woensdagavond afgelopen weekend nog met eigen ogen aan het werk. “Het is een lastige, stugge, volwassen en lepe ploeg,” aldus de trainer. “Qua leeftijd ook één van de oudste teams in de Eredivisie. Ze weten wat ze wel en niet kunnen. Afgelopen zondag heb ik ze tegen ADO Den Haag gezien en speelden ze met dezelfde tactiek als in dit gehele seizoen. Wel waren er wat personele wisselingen.”
Over zijn eigen ploeg zei Van de Looi het volgende: “We staan er de laatste weken goed op. Beter dan een aantal weken hiervoor. Dat zie je aan de manier van spelen en de spirit in het team. We hebben met Lorenzo Burnet weer een echte linksback in de ploeg en hebben de ploeg redelijk compleet. Doordat we vaker met een vast elftal spelen, ontstaan er automatismen.”
Winnen
Het uitverkochte Euroborg zal morgen een enorme steun in de rug zijn voor de FC. “Wij hebben zelf een duidelijk plan hoe we ze kunnen aanpakken. De steun, de passie en energie van ons thuispubliek gaat ons daarbij helpen. Daarom is het ook zo mooi dat we thuis geloot hebben. Ik kijk er enorm naar uit.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard