string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Nog geen beslissing genomen’.

Vrijdag 21 februari 2014 om 15:23

Trainer Erwin van de Looi kan zondag tegen FC Utrecht in ieder geval niet beschikken over de langgeblesseerden Nick Bakker en Henk Bos, maar de ziekenboeg begint langzaam leeg te stromen. Nick van der Velden maakte afgelopen week in een oefenwedstrijd van de Beloften tegen ACV in Assen zijn rentree op het veld. Of de spelbepaler zondag bij de wedstrijdselectie zit, kon Van de Looi nog niet zeggen.

“De selectie wordt steeds groter en dat is mooi,” zei Van de Looi tijdens het traditionele perspraatje op vrijdagmiddag. “Nick van der Velden heeft afgelopen dinsdag weer een helft gespeeld en is beschikbaar. We hebben nog geen beslissing genomen over of hij zondag bij de wedstrijdselectie zit. Daar gaan we later vandaag  nog over discussiëren.”
Belangrijke jongen
Na overleg tussen de leden van de technische staf zal een afweging worden gemaakt om Van der Velden mee te nemen of niet. “We weten dat hij geen hele wedstrijd kan spelen, maar er spelen zoals aangegeven ook andere aspecten mee. Nick heeft dit seizoen zijn meerwaarde gehad en kan ook buiten het veld een goede rol vertolken richting de andere spelers. Hij is een belangrijke jongen, heeft een bepaalde flair en beleving die hij overbrengt en daarnaast kan hij natuurlijk ook goed voetballen.”
“Aan de andere kant is hij er drie-en-een-halve maand uit geweest. Hoe logisch is het dan om iemand te selecteren nadat hij net vijfenveertig minuten in een wedstrijd tegen ACV heeft gespeeld? De vraag is of hij ver genoeg is, of dat we ervoor kiezen hem maandag met de beloften mee te laten spelen. Hij moet wel een bepaalde rol kunnen spelen en wordt niet alleen geselecteerd omdat het een aardige jongen is.”
Zeefuik
Spits Género Zeefuik speelde in de oefenwedstrijd tegen ACV de volledige negentig minuten. Ook Zeefuik is op de weg terug na lang blessureleed en heeft als invaller de laatste wedstrijden een goede rol kunnen vertolken. “Género speelde, afgelopen dinsdag, een uitstekende eerste helft en een wat mindere tweede. Iedereen kan negentig minuten spelen, maar dan moet je ook kijken naar hoeveel een speler moet doseren. Daarbij vind ik dat hij als invaller iedere keer wel wat te weeg heeft gebracht. Met hem en Richairo Zivkovic hebben we invallers voor verschillende opties voorin.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’