string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Niet in de war raken’.

Dinsdag 11 februari 2014 om 15:12

Erwin van de Looi erkende dat de wedstrijd van afgelopen zondag voor iedereen die met FC Groningen te maken heeft een grote teleurstelling was. De tweede thuisnederlaag van dit seizoen kwam hard aan, maar woensdagavond is er een nieuwe kans in de wedstrijd tegen FC Twente.

Van de Looi blijft vertrouwen houden in de manier waarop zijn ploeg het gehele seizoen al voetbalt. “Het gaat wat de resultaten betreft moeizamer na de winterstop, maar dat is niet een reden om het hele elftal overhoop te halen,” stelt Van de Looi. “Ik denk dat we met onze manier van spelen ons juist ook hebben geprofileerd en daarmee ook resultaten hebben behaald. We hebben ergens voor gekozen en aan die visie willen we vasthouden. Daar hebben we de spelers op gescout en dat is ook de manier van voetballen, die we voorstaan. We hebben dit seizoen al meerdere malen bewezen dat we goed kunnen voetballen.”
Eigen spel
Van de Looi begrijpt de zorgen van de achterban over de meest recente resultaten, maar de trainer blijft rustig. “Het spel was de laatste weken twee keer goed (RKC Waalwijk en Ajax – red.) en twee keer minder (AZ en Heerenveen – red.) en daar hebben we te weinig punten aan overgehouden. Maar we moeten nu niet ineens in de war raken. Het is natuurlijk niet zo dat we na Ajax met een tas vol complimenten de bus instappen en we er na de wedstrijd tegen Heerenveen ineens niks meer van kunnen. We moeten ons blijven richten op ons eigen spel en ik merk ook niet dat de jongens zich ineens anders gaan gedragen. We moeten blijven doen wat we met elkaar hebben afgesproken.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard