string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Niet groots, maar er alles aan gedaan’.

Zondag 20 september 2015 om 19:58

Beide trainer verloren afgelopen donderdag met hun teams in de Europa League en waren tevreden over de manier waarop hun ploeg aan die wedstrijden vervolg gaf in Euroborg. Erwin van de Looi en John van den Brom roemden beiden de instelling van hun ploeg.

Van de Looi (FC Groningen): “Ik ben blij met de manier waarop we deze wedstrijd eruit hebben gesleept en de instelling waarmee we op het veld stonden. We hadden moeite met de manier waarop AZ speelde en met name het druk zetten op middenvelders Henriksen en Rienstra. In het verloop van de eerste helft kregen we meer druk en kwamen we er zelf iets meer uit. De goal was een mooie opsteker. Maar daarna leek het wel alsof we iets in de ‘spaarstand’ gingen spelen en teveel achteruit liepen.”
“In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld en een kwartier voor tijd kwam AZ omdat het moest en aanvallend wisselde en door wisselde. We kunnen onszelf verwijten dat we de wedstrijd niet eerder beslisten. Aanvallen werden slecht uitgespeeld, of er werd onnodig buitenspel gelopen of er werden verkeerde keuzes gemaakt in het afspelen.”
“Dan was er nog de wereldredding van Sergio Padt op de inzet van Mühren. Een schot dat ook nog eens van richting werd veranderd. En uiteindelijk maakten we toch nog de tweede en was Mimoun Mahi weer het goudhaantje. In ben ook hartstikke blij met het publiek dat zag dat het vandaag niet groots was, maar we er wel alles aan gedaan hebben en we wilden winnen. Komende woensdag beginnen we als titelhouder tegen FC Twente in de beker en hoop ik op hetzelfde scenario als vandaag.”
Van de Brom (AZ): “Graag wil ik beginnen met de felicitaties aan FC Groningen. Daarnaast heb ik zojuist tegen mijn spelers gezegd dat ik tevreden ben over de manier waarop we vandaag hebben gespeeld. De ene nederlaag is de andere niet en vandaag kan ik de spelers niets kwalijk nemen.”
“Dan moet je soms iets meer geluk hebben in de afwerking. Vandaag was de inzet dus prima, maar was dat niet genoeg te winnen. We begonnen sowieso goed aan de wedstrijd en hebben de tegenslag van het eerste doelpunt ook goed verwerkt. We hebben alles gegeven tot en met de extra tijd op zoek naar de gelijkmaker.”
“Afgelopen donderdag was ik niet tevreden over de invulling die sommige spelers aan de wedstrijd tegen Partizan gaven. In het achterhoofd had ik dat we eerder met dezelfde elf startten en zelfs in een thuiswedstrijd lamlendig aan de wedstrijd begonnen. Dat heb ik meegenomen in de beslissing om een aantal spelers te wisselen.”
“Die keuzes vind ik niet moeilijk om te maken. Spelers weten dat ze gebeuren op basis van trainingen, wedstrijden van het eerste en tweede elftal. Er zit bij ons vastigheid in de manier van spelen. Het mooiste is als je dat met een vast team doet en ook wedstrijden wint. Dan heb je ook geen discussie.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’