string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Negentig minuten volhouden’.

Vrijdag 19 februari 2016 om 15:19

Trainer Erwin van de Looi zag zijn ploeg afgelopen weekend in de eerste helft spelen op de manier zoals hij dat graag voor ogen heeft. Zaterdagavond is het zaak dat de ploeg het negentig minuten volhoudt in de strijd tegen AZ. De Alkmaarders wonnen na de winterstop al hun wedstrijden.

Allereerst blikte Van de Looi nog eens terug op de afgelopen wedstrijd waarin FC Groningen voor de pauze verzuimde de score te openen tegen Ajax. “We hebben een goede eerste helft gespeeld, ondanks de zware omstandigheden. Het spel dat de willen spelen als ploeg, begint aardig terug te komen. Dat zagen we tegen PEC Zwolle, tegen Cambuur was het wat minder, maar in de eerste helft tegen Ajax was het weer zoals we graag willen dat ons team speelt.”
Factor
FC Groningen gaf weinig weg, maar verzuimde ook te scoren. “In de tweede helft bleek dat goed en minder goed spelen ook nog te dicht bij elkaar liggen bij ons. Het uitvallen van Hedwiges Maduro was daarin een factor. De balans viel daardoor wel wat weg uit de ploeg. We hebben de beelden uitgebreid teruggekeken en daaruit onze conclusies getrokken.”
Juiste moment
Met AZ treft Groningen zaterdagavond de ploeg in vorm in de Eredivisie. “Ze scoren makkelijk, zijn veel in beweging en alles valt op dit moment ook goed. Aan ons de schone taak hun reeks te doorbreken en zelf onze ongeslagen status van dit kalenderjaar in uitduels te behouden. Tegen Ajax hebben we laten zien waartoe we in staat zijn en morgenavond in Alkmaar zullen we dat negentig minuten moeten volhouden en bovendien scoren op het juiste moment, zoals we dat deden tegen PEC Zwolle en Cambuur.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus