string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Na rust meer beweging en diepte’.

Woensdag 17 december 2014 om 22:25

Trainer Erwin van de Looi was na afloop van Groningen-Volendam ‘zeer tevreden’ en constateerde dat zijn ploeg niks had weggegeven. Zijn collega Hans de Koning van FC Volendam vond het een ‘mooie leerschool’ voor zijn ploeg.

Van de Looi (Groningen): “Ik ben zeer tevreden over het feit dat we ‘overwinteren’ in de beker. We hebben meteen druk gezet  en niks weggegeven. Voetballend was het in de eerste helft minder. Zij hielden de ruimtes klein en het baltempo en looptempo lag te laag.”
“In de tweede helft was er meer beweging en diepte in het spel, onder aanvoering van Tjaronn Chery. We hielden nog steeds druk op de bal en hebben geen kansen weggegeven. We kunnen nu heel even genieten en vanaf morgen gaat de focus op Dordrecht-uit, de laatste wedstrijd van 2014.”
De Koning (Volendam): “Het was een lastige wedstrijd tegen een in eigen huis nog ongeslagen FC Groningen. Het is een goede ploeg en het krachtsverschil was te groot. Wel hebben we het lang volgehouden en dat was ook ons tempo. Normaal spelen we hoog op en snel één op één, maar we hebben respect voor de kwaliteiten van Groningen en speelden dus iets anders.”
“Het was een mooie leerschool voor de ploeg en het is jammer dat we zijn uitgeschakeld. De wedstrijd van komende zaterdag is voor ons misschien wel belangrijker en ik ben blij dat we geen schade hebben opgelopen richting Helmond Sport-uit. Groningen heeft verdiend gewonnen en ik wens ze veel succes in het vervolg van het bekertoernooi.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’