string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Na goal Lindgren meer energie’.

Zondag 10 april 2016 om 17:39

Trainer Erwin van de Looi was na afloop van Groningen-De Graafschap opgelucht omdat de achterstand in de eerste helft groter had kunnen zijn dan de 0-1. “In de rust moesten we de boel even wakker schudden,” aldus de FC-trainer.

Van de Looi: “Opluchting overheerst bij mij. Vorige week hadden we een goed resultaat, maar ik vond dat we vandaag heel matig begonnen. Dat we na vijftien seconden al een corner weggaven, was tekenend voor de eerste helft. We kwamen goed weg dat we niet een tweede of derde treffer om de oren kregen. En dat mag gewoon niet gebeuren.”
“Onze aanvoerder Rasmus Lindgren bracht ons terug in de wedstrijd en daarna begonnen we in de wedstrijd te groeien. Er kwam meer energie in de wedstrijd, het kwam meer los en werd dynamischer. In de rust moesten we de boel even wakker schudden, op scherp zetten. Na de wedstrijd stond er een team, gingen we duels aan en werd er mannelijker gespeeld.”
“Dat leverde al met al ook meer mogelijkheden op. Het was geen toeval dat juist Hedwiges Maduro bij de 2-1 in de zestien opdook. De controlerende middenvelders waren voor de pauze teveel met verdedigen en controleren bezig. Er had daarna nog meer ingezeten, maar met de 3-1 kunnen we tevreden zijn. We moeten beseffen dat in De Kuip voldoende week hetzelfde gevraagd wordt, maar dan vanaf de eerste minuut.”
Jan Vreman (De Graafschap): “Ik ben teleurgesteld omdat er voor ons juist meer in zat. De profiteerden optimaal van de omschakeling in de achtste minuut en dat leidde tot de 0-1. Daarna hadden we nog twee kansen die je kunt en eigenlijk moet scoren. Het kantelpunt was een vrije trap rond de zestien waarbij wij niet oplettend genoeg waren en de vrije trap die er vervolgens schitterend in ging.”
“In het laatste kwartier werden we zelf juist geslacht in de omschakeling. Bij een afgeslagen bal werd de bal er terug in gespeeld en stonden we niet goed in de dekking. Na die 2-1 vond ik dat we onze organisatie te ver weg lieten zakken. En toen kon Groningen er goed onderuit voetballen, wat ook leidde tot 3-1. We hebben onszelf tekort gedaan, omdat er vooral in de eerste helft meer in had gezeten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’