string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Na de 1-1 was het overleven’.

Vrijdag 11 april 2014 om 22:48

FC-trainer Erwin van de Looi sprak na afloop van FC Groningen tegen NAC Breda van een ‘onverdiende’ overwinning. Zijn collega Nebojsa Gudelj had het over een ‘onterechte’ nederlaag en keek alvast vooruit naar de cruciale thuiswedstrijd tegen RKC, over twee weken.

Erwin van de Looi: “We zijn natuurlijk ongelofelijk blij dat we gewonnen hebben en dan ook nog met zo’n apotheose. Heerlijk. Maar we zijn wel zo reëel om te weten dat deze zege onverdiend was. De eerste tien minuten waren van onze kant uitstekend met diverse aanvallen over links. Maar het rendement uit de voorzetten van Kostic en de mensen voor de goal waren niet goed. Overigens had NAC ook nog één hele grote kans in de eerste helft, die van de doellijn werd gehaald.”
“In de tweede helft vond ik dat de wedstrijd kantelde. NAC was feller en wij werden slordiger en werden minder in de duels en aan de bal. De 1-0 kwam tot stand na een individuele actie van Kostic. Met Danny Verbeek erbij en Poepon rond de spits bij NAC maakten ze het ons heel moeilijk. Na de 1-1 was het zelfs overleven voor ons.”
“Filip Kostic was vanavond betrokken bij elk gevaar van onze kant en zorgde voor de 2-1. Bij hem zijn het soms diepe dalen en prachtige toppen. Vanavond was hij dus overal bij tot en met schwalbes aan toe. We hebben hem vanavond in ieder geval luid bejubeld.”
Nebojsa Gudelj: “We hebben onnodig verloren en zijn allemaal heel erg teleurgesteld. Het was onterecht want we hebben goed gespeeld. De inzet en instelling was goed en daarom is het zuur en pijnlijk dat we nog hebben verloren. We zitten in een slechte fase qua resultaten. We hebben de laatste drie à vier wedstrijden weinig rendement gehad en moeten nu naar beneden kijken.”
“In de tweede helft kregen we grip en hebben we kracht gekregen en inzet geleverd. Maar in plaats van de 2-1 zelf te scoren, kregen we hem vlak voor tijd tegen. Dat is pijnlijk, maar we moeten gewoon positief blijven. Over twee weken komt er een cruciale wedstrijd, die we moeten winnen (RKC-thuis – red.). Onze doelstelling is in de Eredivisie blijven en die wedstrijd is zeer, zeer belangrijk. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard