string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Morgen langer beter voetballen’.

Vrijdag 08 februari 2013 om 14:49

Trainer Erwin van de Looi was vrijdagmiddag voorzitter van het wekelijkse persmoment in Euroborg. Met zijn ploeg wil hij zaterdagavond graag een goed gevolg geven aan de uitzege bij AZ van afgelopen weekend. “Morgen worden onze voetballende kwaliteiten meer aangesproken dan vorige week.”

Van de Looi was op het wekelijkse persmoment de vervanger van Robert Maaskant, die morgen – in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk – voor één wedstrijd is geschorst wegens de rode kaart die hij afgelopen zaterdag kreeg in Alkmaar. Terugblikkend op die wedstrijd (0-1 winst) zei Van de Looi: “We hebben daar 25 minuten goed gespeeld en 90 minuten goed verdedigd. De drie punten waren voor iedereen in en rond de club en in en rond het team een opsteker. Zo’n zege geeft altijd een goed gevoel. In die goede periode van 25 minuten kregen we drie kansen en hadden we de 0-2 moeten maken.”
Afwezigen
Afgelopen week ontbraken acht spelers wegens interlandverplichtingen. “Tim Sparv en Andraz Kirm hebben een hele wedstrijd gespeeld en alle andere jongens een halve wedstrijd. Iedereen is fit teruggekomen en daar zijn we blij mee. Rasmus Lindgren had last van een ontstoken blaar aan zijn voet en was wat ziekjes op de vrije dag (woensdag – red.). Hij is nu weer fit en inzetbaar. Mitchell Schet is door een knieblessure donderdag geblesseerd afgehaakt en is, net als de geschorste Leandro Bacuna, niet inzetbaar.” Maikel Kieftenbeld keert vanuit een schorsing juist weer terug bij ‘de achttien’. De rest van de selectie is fit en inzetbaar.
Tegenstander
Van de Looi, die zaterdagavond zijn debuut maakt als hoofdtrainer in de Eredivisie, weet dat er van zijn ploeg meer wordt gevraagd dan tegen AZ. “Wij zullen het morgen vooral zelf moeten doen. In de uitwedstrijd in Waalwijk waren zij al aan het ‘inzakken’ en reageren. Hun kracht ligt dan ook vooral in de counter. Wij moeten goed met ons balbezit omgaan en vanuit de kleine ruimte proberen kansen te creëren. Onze voetballende kwaliteiten worden meer aangesproken. We zullen langer beter moeten voetballen dan de 25 minuten van vorige week. Bij RKC staat een nog vrij onervaren keeper in het doel door de schorsing van Jeroen Zoet en hem zullen we goed gaan testen.”
Wisselwerking
Afgelopen dinsdag was er een gesprek tussen het bestuur van de Supportersvereniging FC Groningen en de clubleiding. “Er is een signaal afgegeven en de club heeft dat goed opgepakt en is direct in gesprek gegaan. Ook binnen de spelersgroep is het signaal goed opgepakt. Komende donderdag volgt een bijeenkomst tussen een afvaardiging van de supporters en onze spelersraad. Van beide kanten is er die behoefte en het is altijd goed de dialoog aan te gaan. Morgenavond zullen we in ieder geval voor een vol huis spelen en we hebben met z’n allen hetzelfde doel: dat het met FC Groningen hartstikke goed gaat. Een lekkere overwinning zal daar in ieder geval aan bijdragen en we hopen morgen in Euroborg op een mooie wisselwerking tussen de spelers en het publiek.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’