string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Mooie en goede dingen gezien’.

Zondag 13 september 2015 om 15:53

Beide trainers vonden de zege van FC Groningen na afloop van de Derby van het Noorden verdiend. Trainer Erwin van de Looi gebruikte de term ‘dik en dik verdiend’ en oud-FC-trainer Dwight Lodeweges vond het ‘zeer verdiend’.

Van de Looi (Groningen): “Het was een hele prettige middag waarin we een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld. We wilden uitstralen dat wij de baas zijn in Euroborg en daarin slaagden we goed. We voetbalden goed en konden goed druk zetten. We hadden in de eerste helft zelfs genoeg kansen voor de 3-0. Slagveer kreeg een kans namens Heerenveen, maar dat was dan ook het enige dat we hebben weggegeven.”
“In de tweede helft waren we beducht op eventuele tactische wijzigingen van Heerenveen, maar die kwamen er niet echt. Ze gingen allen wat hoger druk zetten. Ik vind dat we dik en dik verdiend gewonnen hebben. Ik heb mooie en goede dingen gezien. Van de vier thuiswedstrijden op een rij was dit de allerbelangrijkste. We wilden goed beginnen aan de reeks en hebben veel vertrouwen. We kijken nu al uit naar de wedstrijd van aanstaande donderdag in Euroborg, tegen Olympique Marseille.”
Lodeweges (Heerenveen): “We wedstrijd begin voor ons duidelijk een paar uur te vroeg. En na één minuut liepen we al achter de feiten aan. Dat heeft zich de hele wedstrijd zo’n beetje doorgezet. Vooraf hadden we van allerlei plannen en op papier hadden we het prachtige voor elkaar. Maar in de wedstrijd waren we de taken snel weer vergeten en werden deze niet uitgevoerd. We liepen we de hele tijd achter de feiten aan en het bleef onrustig. Ook in balbezit waren we zoekende.”
“In de tweede helft kwamen we nog wel terug tot 2-1 en hadden we zomaar op 2-2 kunnen komen, maar dat was dan absoluut onverdiend geweest. Groningen heeft vanmiddag zeer verdiend gewonnen. Komende week gaan we weer hard aan de slag met het ploegje om te werken aan het nakomen van de afspraken, die we vooraf maken. Rest mij niets dan FC Groningen te feliciteren en heel veel succes te wensen aanstaande donderdag in de Europa League.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard