string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Mokerslag voor team en club’.

Zondag 20 maart 2016 om 18:05

Trainer Erwin van de Looi zag zondagmiddag in Euroborg hoe individuele fouten, net als een week eerder, de nederlaag van FC Groningen inleidden. “Daartegen is het erg lastig voetballen,” weet de oefenmeester proefondervindelijk. De komende week kunnen diverse internationals ‘even wat afstand nemen’.

Van de Looi (FC Groningen): “Het is een mokerslag voor het team en de club dat we vandaag verloren hebben. Na de nederlaag bij Excelsior hebben we de boel opgeveegd en weer opgebouwd. En het leek ook zeker niet verkeerd als je onze eerste helft bekijkt. Maar we smachten naar een succesje, een bal die eens niet op de lijn wordt gekeerd, een keer op voorsprong komen. Zelf gaven we behalve één counter weinig weg.”
“Door een persoonlijke fout kwamen we op achterstand. Daarna zag je een ploeg met weinig vertrouwen en werd het snel minder. Na nog een fout werd het 0-2 en was het over. Ongelofelijk teleurstellend. Het is zaak nu te analyseren en weer met de groep te gaan zitten, zodat we positief richting ADO Den Haag gaan.”
Pas enkele dagen voor die wedstrijd heeft Van de Looi weer alle spelers beschikbaar, aangezien een handvol vertrekt voor diverse interlands. “Veel jongens kunnen even afstand nemen, even in een andere omgeving en met andere ervaringen. Bij ADO gaan we op zoek naar dat kleine beetje geluk. Het is wel zaak de individuele fouten te beperken, want het is lastig daartegen te voetballen. We gaan door en komen weer terug!”
Rob Maas (Vitesse): “Hier zit een blije en opgeluchte trainer. Het is weinig ploegen gegeven hier met 3-0 te winnen. Ik weet waartoe de ploeg in staat kan zijn, maar ook dat we zoekend waren. De beslissing als trainer nemen wie er spelen, is de moeilijkste die er is. Je hoopt dat de jongens die aan de aftrap staan, dat goed oppakken. Na 25 minuten werd de wedstrijd opengebroken met twee kansen van Lorenzo Burnet en een counter van Brown van onze zijde.”
“FC Groningen is een ploeg die minder in vertrouwen zit en daarom wilden we ze onder druk houden. In de eerste helft ging dat redelijk goed en dat wilden we na rust blijven doen. Na een uur pasten we wissels toe. De kracht van dit team is dat spelers die teleurgesteld moesten worden of terug kwamen van blessures, nu een aandeel hadden. Dat maakt me trots. Het is een kwaliteit om in zo’n fase bij elkaar te blijven en het teambelang boven het individuele belang te stellen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’