string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Moeten, willen en gaan voor de winst’.

Woensdag 04 november 2015 om 18:37

Trainer Erwin van de Looi liet er op de officiële persconferentie in Euroborg geen enkele twijfel over bestaan. FC Groningen gaat donderdagavond tegen Slovan Liberec voor de winst, de eerste Europese zege sinds 2006. “We spelen om te winnen, maar gaan niet naïef spelen,” aldus de oefenmeester.

Na het behaalde punt in Liberec is de opdracht voor morgenavond duidelijk: FC Groningen moet winnen om de kansen op de bovenste twee plekken in eigen hand te houden. Bij een gelijkspel is de ploeg afhankelijk van de andere deelnemers en bij verlies kan Groningen nog maximaal derde worden in de groep. Na zes wedstrijden geeft het onderlinge resultaat van – in punten – gelijk eindigende ploegen de doorslag boven het doelsaldo. Hierdoor zou FC Groningen in geval van een gelijkspel dus ook meer baat hebben bij een 0-0 dan een 2-2, vanwege het doelpunt dat Danny Hoesen in Liberec maakte.
Goede ploeg
Maar de trainer van FC Groningen is absoluut nog niet aan de rekensommen begonnen, met Marseille-uit en Braga-thuis nog in het verschiet. “Voor ons is er donderdagavond geen dilemma. Het doel is winnen en we hebben een goede ploeg, die in staat is de drie punten te pakken. Het zal zeker niet makkelijk worden, maar die drie punten zijn zeker ons doel.”
Van de Looi maakt op de wedstrijddag pas ‘de achttien’ en de basiself bekend. “De opstelling heb ik deze keer nog niet prijsgegeven, omdat we nog even moeten afwachten hoe het bijvoorbeeld met Hans Hateboer gaat. We willen dat iedereen honderd procent gefocust is en houden daarnaast goed in de gaten hoe gretig en fit iedereen is. Op de laatste training vanmiddag in Euroborg hebben we goed gekeken hoe het zit.”
Tegenstander
Twee weken terug speelde Groningen in Liberec, dat ondanks mogelijke ‘twijfelgevallen’ weinig geheimen kent voor de technische staf van FC Groningen. “We weten hun manier van spelen. Daar wijken ze vrijwel nooit van af. Ze spelen bijna altijd op dezelfde wijze. Dat doen ze met veel drive en beweging. Zowel in de Europa League als in de competitie hebben ze goede resultaten en ze vallen zeker niet uit de toon in deze groep.”
Accent
Het accent ligt volgens Van de Looi op de eigen ploeg, die de voorbije weken zowel in een 4-3-3 als 5-3-2-formatie speelde. “Daarbij gaan we altijd van onze eigen kracht uit. We willen onze sterke punten laten zien en proberen om de sterke punten van de tegenstander eruit te halen. We moeten en willen winnen, maar gaan niet naïef spelen. Dat laatste moet je nooit doen, want dan wordt de kans op winst niet groter. We blijven zo dicht mogelijk bij onze eigen visie en waar nodig passen we het systeem aan. Thuis in Euroborg voelen we ons goed en hebben we de steun van ons publiek, waarmee we een goede wisselwerking hebben. Die extra steun kunnen we donderdagavond goed gebruiken!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’