string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Met zeer veel overtuiging en wilskracht’.

Zondag 30 maart 2014 om 00:34

Trainer Erwin van de Looi zag in de tweede helft van de tribunes toe hoe zijn ploeg op een 3-2 voorsprong kwam en uiteindelijk voor het eerst ooit won bij PSV. Hij sprak na afloop van een ‘historische overwinning’.

Van de Looi: “Van tevoren hebben we het er over gehad dat we wisten waar mogelijkheden lagen, ondanks dat PSV in goede vorm verkeert. We hebben vanavond met zelfvertrouwen gespeeld en kunnen onszelf één ding verwijten. Dat is dat het tot laatst spannend is gebleven.”
“We hebben de ruimtes benut met Kostic en Zivkovic. Maar ik vond ook dat we als team goed stonden. We speelden met zeer veel overtuiging en zeer veel wilskracht. Vorige week tegen Vitesse was dat zo en nu weer.”
Over de arbitrage: “Tegen Den Haag heb ik voor het eerst wat gezegd over arbitrage en ook voor de laatste keer dit seizoen. Ik ga vanavond niks over de arbitrage zeggen. Tegen mijn eigen team zeg ik altijd dat ze de scheidsrechter niet de kans moeten geven om een rode kaart of strafschop te geven. Dat hebben ze vanavond wel weer gedaan, want op het laatst zijn we goed weggekomen. Het is een historische overwinning en dat zegt wel wat. We hebben het heel erg goed gedaan. We hebben er hard voor geknokt en verdiend gewonnen.”
Ernest Faber (PSV): “We waren niet in ons beste doen vandaag. Niet aan de bal en niet verdedigend. We kwamen snel op voorsprong, maar daarna veel verkeerd. Als je de bal niet van A naar B kunt krijgen, wordt het een moeilijke wedstrijd. Zeker als de omschakeling en verdediging moeizaam gaan.”
“We hebben een emotionele week achter de rug. Dat kost veel energie. We hebben er hard voor gewerkt om vandaag te kunnen winnen. De voortekenen op de trainingen waren ook goed. We zijn teleurgesteld dat we het niet voor elkaar gekregen hebben. We hadden niet de scherpte die we normaal hebben. Het is altijd pijnlijk om te verliezen en zeker op dit moment.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’