string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Mentaliteit tonen’.

Vrijdag 21 december 2012 om 17:25

Een dag na de bekeruitschakeling tegen Ajax ging het vizier van FC Groningen richting de laatste competitiewedstrijd van 2012. Feyenoord is in de Rotterdamse Kuip de laatste tegenstander van FC Groningen in dit kalenderjaar. “Een lastige maar mooie uitdaging,” aldus assistent-trainer Erwin van de Looi.

Niet Robert Maaskant, maar assistent-trainer Erwin van de Looi zat tijdens het perspraatje op vrijdagmiddag aan het hoofd van de tafel in het perscentrum van Euroborg. Hoofdtrainer Maaskant voerde met de directie van de club een evaluatiegesprek. “Het ging om een vooraf ingeplande afspraak. Dit was al veel langer bekend en ging puur over de eerste helft van het seizoen,” verduidelijkte Van de Looi. “Vandaar dat ik hier voor de tweede keer dit seizoen zit. Toevalligerwijs is Feyenoord wederom de tegenstander.” Maaskant was toentertijd afwezig vanwege de geboorte van zijn zoon.
Teleurstellend
Uiteraard trapte Van de Looi af met een terugblik op de uitschakeling in het bekertoernooi van donderdagavond. “Samenvattend is het teleurstellend. Je hoopt op spektakel en alle ingrediënten waren daarvoor aanwezig. Een uitverkocht huis, geweldige sfeer, publiek dat er klaar voor was en de aanwezigheid van Erik Nevland. We zijn gewoon overklast. Ajax was erg sterk en wij waren onder de maat, al kunnen we de ploeg niet verwijten dat ze er niet voor hebben gewerkt. Al het gehele jaar is er niets aan te merken op de inzet.”
Uitdaging
Spelers en staf zette vrijdagmorgen de knop om en richtte de focus op het competitieduel met Feyenoord. “Feyenoord uit is één van de mooiste uitwedstrijden die je kunt spelen,” meent Van de Looi. “Het is de volgende uitdaging voor ons. We hebben een tik op de neus gehad en nu wordt het tijd om op te staan. Opstaan in de Kuip is misschien niet gemakkelijk, maar aan de andere kant is het ook een prachtige wedstrijd die aan iedere voetballer energie moet geven.”
“We moeten nu mentaliteit tonen. Het bekeravontuur is voorbij en nu gaat het weer om de competitie. Eerder dit seizoen hebben we uitstekend tegen Feyenoord gespeeld (2-2 red.) en de speelwijze van die ploeg is bij ons bekend. Ze spelen heel herkenbaar. Goede spits, goede vleugels en herkenbaar spel op het middenveld. Ze hebben een degelijk team en daarmee bedoel ik kwalitatief goed. Feyenoord is gewoon een goede ploeg en staat niet voor niets bij de top.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus