string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Meer ruimte dan afgelopen zondag’.

Vrijdag 24 oktober 2014 om 16:09

Trainer Erwin van de Looi speelde afgelopen weekend met zijn ploeg in een nieuw systeem. Na de 1-1 tegen Excelsior hebben technische staf en spelersgroep de afgelopen week gebruikt om enkele verbeteringen door te voeren. “We hebben ons strijdplan voor de wedstrijd tegen AZ klaar,” aldus Van de Looi na de vrijdagtraining.

Traditioneel blikte Van de Looi terug op het laatst gespeelde duel, in dat geval met Excelsior. “We hebben een nieuw systeem gehanteerd en zijn met nieuwe bedoelingen en nieuw elan aan de wedstrijd begonnen. We hebben kansen gehad om te scoren, maar na een kwartier ging de bal op nogal curieuze wijze in eigen doel. Dat deed wel wat met de ploeg. We scoorden voor de rust de gelijkmaker en hebben in de tweede helft vervolgens aangevallen en aangevallen en bovendien ook nog aanvallend gewisseld.”
Geknokt
Van de Looi was dan ook niet tevreden met de remise. “De organisatie van Excelsior stond echter goed en wij hebben nog niet voldoende kansen gecreëerd in de tweede helft. Qua goals en uitvoering kan het dus beter. Maar de ploeg heeft in ieder geval tot de laatste seconde geknokt om te winnen. De wil was er wel en het publiek herkende dat ook, waardoor de steun met name in het laatste gedeelte van de wedstrijd uitstekend was. Uiteindelijk was de 1-1 wel een teleurstellend resultaat en zijn we helaas de honderd procent score in Euroborg kwijt, al zijn we in eigen huis nog altijd ongeslagen.”
Het duel met Excelsior was de eerste competitiewedstrijd van het seizoen waarin Groningen met twee spitsen speelde. Van de Looi ging met de conclusies aan de slag: “We hebben de wedstrijd geanalyseerd en hebben dingen verbeterd in het systeem. Dan is het zaak om de beste formatie te kiezen met de beschikbare spelers. We hebben nu ons strijdplan voor morgen (zaterdag – red.) klaar. Ik verwacht dat we tegen AZ meer ruimte zullen krijgen om te voetballen dan afgelopen zondag. Er is door de ploeg afgelopen week uitstekend gewerkt.”
Wijzer maken
Dat er personele wijzigingen aan zitten te komen in het duel met AZ is geen verrassing. Zo keert Johan Kappelhof van een schorsing terug in de basis en hierdoor schuift Tom Hiariej een linie naar voren. Verder is Nick van der Velden door een knieblessure afwezig en zal Jarchinio Antonia weer aan de aftrap staan. “Hoe we het middenveld precies gaan invullen, dat ga ik nog niet vertellen. Ik wil het mijn collega John van den Brom niet makkelijker maken,” aldus de FC-trainer.
Volgens Van de Looi zijn er twee manieren waarop de technische staf wijzigingen kan aanbrengen. “In de eerste plaats door andere spelers in de ploeg te zetten en in de tweede plaats door binnen het elftal bepaalde posities op een andere manier te laten invullen. Op bepaalde posities moeten we nog wat ‘finetunen’. In de wedstrijd tegen AZ zullen we de ruimtes moeten benutten. We hebben de hele week toegewerkt naar deze wedstrijd en het is voor iedereen duidelijk wat er op zijn positie van hem wordt verwacht. Daar zie ik geen enkel probleem.”
AZ
Volgens Van de Looi zijn er wel paralellen te trekken tussen FC Groningen en de tegenstander van morgen in Alkmaar. “De laatste keer dat we elkaar troffen, bevonden beide clubs zich in een hele andere fase. Dat was in de finale van de play-offs. Beide teams hebben veranderingen ondergaan en zijn onderweg om weer een sterk elftal te worden. Soms kun je van alles willen, maar moet het ook kunnen. Iedereen heeft bepaalde verwachtingen en wil graag wat en dat wringt soms wel eens.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’