string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Meer kansen gehad dan PSV’.

Zondag 02 augustus 2015 om 21:15

De beide trainers hadden hun ploeg voor het eerst in een officiële wedstrijd in actie gezien in het seizoen 2015/2016. PSV-trainer Cocu zag zijn ploeg in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal groeien, terwijl Groningen-coach Van de Looi vooral over de eerste helft tevreden was.

Van de Looi: “Het was duidelijk waar wij voor kwamen. Die schaal pakken en dat is niet gelukt. Deze missie is dus mislukt. Als je de uitslag ziet, lijkt het een regelmatige overwinning voor PSV met 3-0. Maar dat gevoel heb ik niet en hadden mijn spelers in de kleedkamer ook niet. We hebben de eerste helft goed gespeeld en weinig weggeven. Met Luuk de Jong had PSV een speler die vandaag een niveautje te hoog speelde.”
“We hebben over de gehele wedstrijd meer kansen gehad dan PSV en ze niet verzilverd. Dan kun je ook niet winnen. Dat zijn de wetten van het voetbal. Toch ben ik niet heel ontevreden over vandaag. We hebben een nieuwe ploeg met spelers op nieuwe posities. En in de eerste helft hebben we veel gecreëerd, tussen de linies gespeeld. En zowel na de 1-0 als de 2-0 zijn we blijven voetballen. Het enige verwijt dat we onszelf kunnen maken is dat we de kansen niet hebben afgerond.”
“Een belangrijk moment was de beslissing van wel of geen strafschop bij de 0-2. De scheidsrechter besloot door te laten spelen en uit de counter werd het 0-3 in plaats van 1-2. Daarna is de wedstrijd gespeeld en werden de ruimtes te groot. Het vuurtje ging onder de wedstrijd vandaag en PSV kon het restant vrij gemakkelijk uitspelen. Tot over twee weken in Eindhoven, Phillip.”
Phillip Cocu (PSV): “Het was onze doelstelling deze wedstrijd te winnen en natuurlijk door het goed uitvoeren van onze eigen speelwijze. De manier van voetballen is belangrijk, maar winnen was vanavond het belangrijkste. We zijn zeer effectief met de kansen om gegaan. We hebben heel hard moeten werken en hadden met name in de eerste helft moeite met de speelwijze van FC Groningen.”
“We hadden moeite met de overnames en waren aan de bal te onrustig en speelden in een te laag tempo. Gaandeweg de wedstrijd werd het steeds beter en stond ook de organisatie beter. Op de juiste momenten hebben we het verschil kunnen maken en de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard