string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Meedoen is leuk, maar het gaat om winnen’.

Zaterdag 03 mei 2014 om 23:23

Trainer Erwin van de Looi blikte na de zege op Heracles Almelo alvast vooruit naar de play-offs. Zijn collega Jan de Jonge hield het kort, omdat hij anders in herhaling moest vallen.

Erwin van de Looi: “Het was de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Het was een wisselvallig seizoen met een uitstekend einde. We hebben veel doelpunten gemaakt, een positief doelsaldo, zijn zevende geworden. We hebben het prima gedaan. Ik wil de spelers, het publiek en sponsors heel hartelijk bedanken voor hun steun. We hebben het samen gedaan en dat was vandaag met name in de tweede helft ook weer te zien. Het is mooi om mee te maken en bij te horen.”
“Vandaag was het niet makkelijk. We staken te weinig energie in de wedstrijd. Heracles kwam in de eerste helft op een meer dan verdiende 1-1. Aan het begin van de tweede helft vond ik hen nog steeds het betere van het spel hebben. Met het inbrengen van De Leeuw en Kostic erbij in de spits werden wij wel gevaarlijker en scoorden bovendien twee keer.”
“In de play-offs spelen we tegen Vitesse. Meedoen is leuk, maar het gaat om één ding en dat is de play-offs winnen. We zetten alles aan de kant om dat voor elkaar te krijgen. Vandaag boekten we een mooie overwinning. Tot woensdag!”
Jan de Jonge: “We hebben weer ‘leuk’ gevoetbald, maar de kansen niet benut. FC Groningen is thuis goed in staat druk te zetten en voorin hebben ze een aantal kanjers staan. Binnen drie minuten werd de wedstrijd beslist op kwaliteit en werd het van 1-1 opeens 3-1. Aardig en leuk zijn de termen die dit seizoen blijven hangen. Achterin moeten we meer meedogenloos zijn en voorin die bal erin schieten. Dat is het verhaal. Ik wens Groningen veel succes in de play-offs.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’