string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Meedoen Botteghin genoegdoening’.

Vrijdag 21 maart 2014 om 14:43

De afgelopen week kreeg FC Groningen behoorlijk wat personele tegenslagen te verwerken. Na de schorsing van Yoëll van Nieff raakten Hilal Ben Moussa en Stefano Magnasco ernstig geblesseerd. Ook Tom Hiariej is zaterdag niet inzetbaar. De vrijspraak van ‘sterkhouder’ Eric Botteghin was volgens trainer Erwin van de Looi een ‘genoegdoening’.

Afgelopen weekend ging FC Groningen in Den Haag onderuit tegen ADO. “Er is genoeg gezegd en geschreven over die wedstrijd. Misschien was het van beide kanten niet heel goed, maar we hadden nooit het gevoel dat we dat duel zouden verliezen. De arbitrage heeft een rol gehad bij de nederlaag, dat moge duidelijk zijn.”
“We hebben de boel deze week bij elkaar moeten pakken. De vrijspraak voor Eric Botteghin was vanochtend een genoegdoening en gaf een positieve impuls aan de training. Aan de andere kant geeft het ook nog maar eens weer hoe we benadeeld werden. Behalve de onterechte strafschop was namelijk de rode kaart ook nog eens onterecht. We zijn hartstikke blij dat Botteghin er zaterdagavond bij is. Hij is een sterkhouder van onze ploeg en zal het opnemen tegen Mike Havenaar, de fysiek sterke spits van Vitesse.”
Tegenslagen
Ook ging Van de Looi in op de tegenslagen van de afgelopen week: “Hilal Ben Moussa heeft voor de tweede keer in de carrière zijn kruisband gescheurd. Nu was het de andere knie dan in 2010. Het is voor hem een enorme klap en het is slikken voor een jongen die op de drempel stond van het eerste elftal. Het is vooral een persoonlijk drama.”
“Stefano Magnasco kreeg donderdagochtend een bal keihard op zijn rechterarm. De arm is daarbij gebroken en zijn pols is ontwricht. Hij zal per direct terugkeren naar Chili. De reden daarvoor is dat Magnasco hier in Nederland helemaal op zichzelf is aangewezen. Hij zit momenteel tot zijn schouder in het gips en kan zichzelf nog niet eens aankleden, laat staan eten koken. Uit menselijk oogpunt is het beter voor hem om in eigen land te worden geopereerd aan zijn pols. Uiteraard in goed overleg met onze eigen artsen. Als Stefano weer ‘mobiel’ genoeg is, zal hij terugkeren naar Nederland.”
Debutanten
“Dan is Tom Hiariej donderdag afgehaakt met een liesblessure en was de schorsing van Yoëll van Nieff al bekend. Daarnaast zijn Henk Bos, Nick Bakker en Michael de Leeuw er niet bij. Het betekent dat twee spelers van de B-kern voor het eerst hun opwachting zullen maken bij de ‘achttien’. Angelo Cijntje uit Veendam en Arjen Hagenauw uit Roden maken morgen hun opwachting bij de selectie.”
“Onze tegenstander Vitesse zal zich morgen mogelijk aanpassen aan de omstandigheden. Hun kracht ligt in het positiespel, tussen de linies spelen en rustig de bal rond laten gaan. Morgen zullen ook andere zaken de doorslag gaan geven. Ondanks alle afwezigen staat er morgenavond overigens een prima opstelling. Een sterke ploeg die weet wat er gevraagd wordt. Het is duidelijk wat ons te doen staat en we hebben een duidelijk plan om een goed resultaat te halen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus