string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Manier waarop we trainden, kwam er uit in de wedstrijd’.

Vrijdag 08 januari 2016 om 16:21

Trainer Erwin van de Looi keek tevreden terug op het oefenduel dat zijn ploeg vrijdagmiddag in Spanje speelde tegen de Belgische nummer 4, KV Oostende. "We hebben verdiend gewonnen," aldus de FC-trainer.

Erwin van de Looi blikte terug op de oefenwedstrijd met de nummer 4 van de Belgische Jupiler League: “We speelden tegen een fysiek sterke tegenstander met veel snelheid en kracht. Beiden ploegen gingen voor de winst en het ‘ging er af en toe aardig op’. Af en toe was het op ’t randje en wij gingen er goed mee om door er tussendoor te voetballen.”
“We begonnen goed aan de wedstrijd en er kwam uit waar we de hele week op hebben getraind. De eerste twintig minuten waren goed van onze kant en daarna zakte het even wat weg. We kwamen goed onder hun druk uit en kregen twee grote kansen. Alexander Sørloth kopte in het eerste halfuur nog op de paal, maar in de tweede periode kopte hij uit een voorzet van links bij de tweede paal wel raak.”
“Oostende werd ook wel gevaarlijk, vooral uit de omschakeling en door slordigheden van onze ploeg. Na een uur werd aan beide kanten veel gewisseld. Helaas moest Rasmus Lindgren er na twee minuten alweer uit. Hij blokte een schot vol met de luchtwegen en hij hoestte wat bloed op. Dat was wel even schrikken, maar inmiddels gaat gelukkig het wel weer met hem.”
“In het eerste deel van het tweede deel werd er door de ploeg hard gewerkt, maar was het nog wel zoeken naar het voetballende gedeelte. Het laatste halfuur ging weer prima en hebben we beter gevoetbald en bovendien achterin weinig weggegeven. We hebben in mijn ogen verdiend gewonnen en behalve Lindgren heeft iedereen meer dan voldoende minuten kunnen maken.”
Zaterdag staat de training in het teken van herstel en zal de ‘uitloop’ plaatsvinden in de vorm van footgolf. Zaterdagavond brengt het hele gezelschap een bezoek aan de wedstrijd tussen Sevilla en Atletico Madrid en zal men gezamenlijk een hapje gaan eten in Sevilla. Zondag wordt er nog weer een volledige training afgewerkt in Spanje, waarna ’s avonds de terugreis via Schiphol naar Euroborg wordt gemaakt. Maandagmiddag om half drie wordt er weer op Corpus den Hoorn getraind in de voorbereiding op FC Groningen – FC Utrecht.

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard