string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Maak me niet druk over volgende tegenstander’.

Donderdag 26 september 2013 om 08:28

Trainer Erwin van de Looi vond dat FC Groningen meer kansen had moeten afmaken, maar dat de ploeg in balbezit goed had gespeeld. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld sprak van een ‘degelijke overwinning’ op AFC in de tweede ronde van de KNVB-beker.

Erwin van de Looi: “Ik vond dat wij totale controle hadden over de wedstrijd. Nee, ik ben niet geschrokken van de kansen van AFC in de eerste helft. Zij zakten in en gooiden de bal er overheen.  Dan kan het gebeuren dat de bal er een keer doorheen schiet. Dat was meer geluk dan wijsheid. Verder zijn ze niet echt gevaarlijk geweest.”
“Ik vond ons in balbezit goed. In de eerste helft hadden we te weinig diepte in ons spel, in de tweede helft was dat beter. We hadden de kansen alleen meer moeten afmaken. Al met al vind ik dat we betrekkelijk eenvoudig overeind zijn gebleven. We zijn nooit in de problemen geweest dus dat is goed.”
“We kunnen nu rustig in de wachtkamer gaan zitten. Ik ga me niet druk maken over een volgende tegenstander. Maar ik wil natuurlijk zo ver mogelijk komen in de beker. Dan is een gunstige loting wel mooi.”
Aanvoerder Maikel Kieftenbeld: “Ik vond het een degelijke overwinning. Het is het zesde jaar dat ik bekervoetbal speel. Tot nu toe had ik het elk jaar moeilijk in de eerste ronde. Daarom ben ik hartstikke blij dat het deze keer relatief makkelijk ging. Volgens mij hebben ze geen enkel moment het gevoel gehad dat er iets te halen viel tegen ons.”
“We konden de bal lang in de ploeg houden. Alleen ons begin was niet goed. Toen was het nog even aftasten. Ik kan me voorstellen dat het niet heel leuk was om naar te kijken. Als je de bal achter lang rond speelt, dan lijkt het dat het tempo laag ligt.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus