string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Laten zien wat we waard zijn’.

Vrijdag 25 oktober 2013 om 15:02

Na twee gewonnen thuisduels speelt FC Groningen komende zondagmiddag in Arnhem een uitwedstrijd tegen Vitesse. Doel is de goede lijn door te trekken richting de volgende week, waarin Capelle en Roda JC op bezoek komen in Euroborg.

Allereerst blikte trainer Erwin van de Looi nog eens terug op de zege tegen PSV: “Het was een mooie voetbalmiddag voor iedereen in en rond de club. In de dagen erna hebben we natuurlijk ook voetbaltechnisch deze wedstrijd geanalyseerd. Er kunnen altijd nog weer dingen beter. Maar er gingen ook dingen erg goed. Het steeds weer vooruit druk zetten bijvoorbeeld. Elk moment van balbezit PSV hebben we dat gedaan, al lukte het in de wedstrijd tegen AZ nog iets beter dan afgelopen zondag.”
Rustig
“Die manier van spelen bevalt erg goed. Daarnaast hebben we geknokt als leeuwen en behalve de kansen die PSV kreeg, hebben wij ook aardig wat mogelijkheden gehad. Na de 1-0 voorsprong heb ik zelfs redelijk rustig op de bank gezeten. Met al die positieve zaken zijn we deze week uiteraard weer doorgegaan vanaf woensdag. En aan de bal moet het nog weer beter. In Arnhem zullen we wellicht langer de bal in bezit krijgen en moeten we daar meer mee doen.”
Vooruit
Over de tegenstander: “Vitesse heeft een goede ploeg met goede individuele spelers. Op het middenveld is het nog even de vraag wie naast Pröpper en Vejinovic zal naar spelen. Ik verwacht dat zij heel agressief zullen beginnen, maar we zullen ook ruimte krijgen om te voetballen. We moeten ‘gewoon’ weer doen wat ons goed maakt. Dus vooruit verdedigen en de tegenstander de fouten laten maken. We willen Vitesse niet in de wedstrijd laten komen. Na de vorig stap, de zege op een topclub, is de volgende stap te laten zien wat we waard zijn in een uitwedstrijd.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’