string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Laten zien dat we uit het goede hout gesneden zijn’.

Dinsdag 11 februari 2014 om 15:01

FC Groningen speelt woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen FC Twente. De ploeg van hoofdtrainer Erwin van de Looi staat voor de tweede van drie thuiswedstrijden in één week tijd. FC Groningen wil de zure nasmaak na het verlies in de Derby van het Noorden tegen FC Twente wegspoelen. “We moeten laten zien dat we uit het goede hout gesneden zijn.”

Nick van der Velden is door een blessure nog altijd niet inzetbaar voor Van de Looi. Datzelfde geldt voor Luciano da Silva, Nick Bakker en Henk Bos. Maikel Kieftenbeld is geschorst, zijn plek wordt ingenomen door Rasmus Lindgren. Verder zal de trainer starten met twee andere wijzigingen in de basisopstelling; Hans Hateboer voor Giliano Wijnaldum en Krisztian Adorjan voor Andraz Kirm.
Tactisch
“Die wisselingen hebben niet allemaal te maken met ontevredenheid. Soms gaat het om het verleggen van accenten en dan wissel je tactisch. We kiezen in onze ogen uiteraard voor de beste elf om deze wedstrijd te beginnen en gaan uit van onze eigen kracht.”
De hoofdtrainer keek tijdens het perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd tegen Twente kort terug op het duel van afgelopen zondag tegen sc Heerenveen. “Het was een teleurstellende wedstrijd voor iedereen die met FC Groningen te maken heeft. Er waren wel mogelijkheden om te voetballen, maar daarin waren we lang niet overtuigend genoeg. Een deel van het team wilde voetballen, een ander deel de lange bal spelen. Daardoor werd het veld veel te groot en leek het alsof we niet fel genoeg waren. Maar ik kan een ieder verzekeren, dat alle spelers zich hadden voorgenomen te bikkelen en dat we allemaal het belang van deze wedstrijd kende.”
Dezelfde gedachte
De technische staf sloot, samen met de spelersgroep door middel van enkele gesprekken, op maandag de wedstrijd uit het weekend af en richtte zich vanaf dinsdag vol op de komende tegenstander: FC Twente. “We moeten het woensdagavond  beter doen, de zaakjes beter voor elkaar hebben en laten zien dat we uit het goede hout gesneden zijn. We moeten alle elf hetzelfde voor ogen hebben en met één gedachte voetballen. We hebben eerder dit seizoen bewezen dat we dit uitstekend kunnen. Met onze manier van voetballen, die ons ook een eigen gezicht heeft gegeven en waarvoor we de complimenten hebben gekregen. We hebben eerder tegen goede ploegen aangetoond resultaat te kunnen halen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’