string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Kwamen tegen onszelf te voetballen’.

Zondag 02 november 2014 om 23:11

Trainer Erwin van de Looi was na afloop blij met de drie punten en zag ook in de invalbeurt van Mimoun Mahi een van de lichtpuntjes. Zijn collega Eric Hellemons van NAC Breda was realistisch en vond een eventuele 1-1 ‘teveel geweest’ voor zijn ploeg.

Erwin van de Looi: “Vooraf hadden we dit als een belangrijke wedstrijd bestempeld en dat straalde de ploeg ook duidelijk uit in het eerste deel van de wedstrijd. We begonnen goed en scherp en we werden wat geholpen bij de 1-0, maar de voorsprong was wel lekker. De rest van de eerste helft waren we dominant, zonder echt veel te creëren. Ook gaven we weinig weg.”
“In de tweede helft kwamen we langzamerhand meer tegen onszelf te voetballen en het ‘moeten winnen’. Het werd krampachtig en daardoor waren we niet ‘los’ in de laatste fase. We hebben eerder in deze situatie gestaan op 1-0 voor en hadden de 2-0 nodig om de wedstrijd lekker uit te kunnen spelen.”
“De enige die in staat was lekker ‘los’ te spelen, was Mimoun Mahi met een uitstekende invalbeurt. Hij speelde vrijer en dat zag je meteen in een hoeveelheid aan kansen. Hij zit er zeker aan te komen en was naast de drie punten één van de lichtpunten.”
“We hebben door de zege en nu de zevende plek op de ranglijst in ieder geval weer meer zelfvertrouwen. Er staan in de komende weken enkele uitstekende uitdagingen op het programma met eerst PEC Zwolle-uit en twee weken later PSV-thuis, die hoog op de ranglijst staan. We hebben er nu al zin in en kijken zeker na de zege van vandaag uit naar deze ontmoetingen.”
Eric Hellemons (NAC Breda): “De start was voor ons niet gelukkig, zeg maar gerust uiterst ongelukkig. Na de vlotte 1-0 stonden we goed in de organisatie. We speelden compact en pakten regelmatig de bal af. Ook kwamen we zelf wel aan voetballen toe. Maar in de laatste fase was het bij ons toch onder de maat. En die fase is toch al de moeilijkste. Voorin werden niet de juiste keuzes gemaakt.”
“We hadden nog twee goede mogelijkheid, waarbij die van Falkenburg goed door de keeper werd gepakt. Een eventuele 1-1 was echter teveel geweest. Groningen had namelijk ook nog diverse kansen en nog een vrije trap op de paal. We hebben het vandaag laten liggen in de keuzes en creativiteit. Met heel veel geluk hadden we hier een zege weg kunnen halen, maar dat was niet realistisch geweest. Wij gaan weer drie en een half uur in de bus.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard