string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Komende drie winnen’.

Zondag 17 april 2016 om 01:22

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen wist na afloop van Feyenoord-Groningen nog niet of hij blij moest zijn met het gelijkspel. Zijn collega Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord zat in de persruimte van De Kuip met eenzelfde gevoel achter de tafel.

Van de Looi (FC Groningen): “We kwamen hier voor een resultaat en dat is drie punten of één punt. Of je met één punt tevreden kan zijn, hangt van de wedstrijd af. Ik ben daar eigenlijk nog niet helemaal over uit. De eerste helft hadden we het redelijk onder controle. Voor rust hadden we kans op een tweede doelpunt.”
“In de tweede helft hadden we verwacht dat er wel meer ging gebeuren van Feyenoord-kant. En het tempo ging ook omhoog, er kwamen veel voorzetten. Zaak was voor ons ook zelf te blijven voetballen. We hebben goede kansen gehad en dan moet ‘ie net goed vallen. We hebben we kans om te winnen laten liggen. Dat was voor de ranglijst en het gevoel nog beter geweest. Er rest ons niets anders dan de komende drie wedstrijden te winnen, te beginnen op dinsdag tegen Roda JC. Dan gaan we weer volle bak!”
Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord): “De eerste helft was alles minder dan in de afgelopen weken. De beweging, het baltempo en de wil om te winnen waren onvoldoende aanwezig. We begonnen niet goed aan de wedstrijd en benutten onze eigen kansen niet. Groningen kwam in die fase terecht op een voorsprong.”
“In de tweede helft hebben we geprobeerd wat recht te zetten en was de absolute wil om te winnen in ieder geval weer aanwezig. Het baltempo lag hoger en er was veel meer beweging. Er kwamen voorzetten van de zijkant en gevaar voor het doel. Wij hebben veel kansen gehad en Groningen ook nog een aantal. Qua kansenverhouding waren we in het voordeel. Maar de les voor ons is dat als je zo slap begint, je het jezelf heel moeilijk maakt. Het heeft ons vandaag twee punten gekost.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard