string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Kijken hoe iedereen ervoor staat’.

Dinsdag 22 september 2015 om 15:26

FC Groningen speelt woensdagavond de vierde thuiswedstrijd in anderhalve week. De bekerkampioen neemt het in de tweede ronde van het bekertoernooi op tegen FC Twente. Erwin van de Looi wilde tijdens het perspraatje op dinsdag nog geen opstelling prijsgeven.

“Een opstelling kan ik nog niet geven, maar het kan zijn dat er wisselingen in plaatsvinden ten opzichte van eerdere wedstrijden,” lichtte de trainer toe. “We hebben een opstelling in het hoofd. Ik heb al eerder gezegd dat we twintig volwaardige spelers en drie keepers hebben. Nu kunnen ze bewijzen dat ze dat ook daadwerkelijk zijn.”
Door de vele wedstrijden moet de trainer extra rekening houden met de belastbaarheid van spelers. De staf heeft daarbij ondersteuning van de wetenschap. “We hebben veel wedstrijden gespeeld en we komen in een fase waarin we moeten kijken hoe iedereen ervoor staat,” stelt Van de Looi. “Allereerst kijken we naar hoe men zich profileert op het veld, zowel in wedstrijden als op trainingen, en daarnaast hoe iemand uit zijn ogen kijkt. Dat is de maatstaf. Het is mooi dat we daarin door wetenschappelijke gegevens worden ondersteund en dat daarin zaken worden bevestigd. Uiteraard gaat het er ook om wat de spelers zelf aangeven en dat zelfbeeld is heel reëel.”
Van de Looi is content met de wetenschappelijke cijfers waarmee de staf wordt voorzien door sportwetenschapper Wouter Frencken in samenwerking met fysiektrainer Robbert de Groot. “Er bestaat echter geen toverformule. Iedere speler heeft een ander lichaam, maar natuurlijk kijk je naar de cijfers. Hoe meer gegevens er zijn, hoe beter we kunnen inschatten hoe de spelers ervoor staan. De trainingen zijn in deze fase van het seizoen korter dan gebruikelijk, vaak tactisch met enkele momenten om het zenuwstelsel te prikkelen. De jongens die minder hebben gespeeld, trainen op de dagen na een wedstrijd juist zwaarder, om hen ook fit en scherp te houden.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus