string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Keuzes worden steeds moeilijker’.

Vrijdag 13 september 2013 om 14:54

Erwin van de Looi heeft een succesvolle hand in wisselen. In de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen werd er telkens gescoord door een ingebrachte speler. Género Zeefuik was al twee keer succesvol als invaller. En hoewel de spits volgens Van de Looi steeds beter en sterker wordt, kiest de technische staf op dit moment nog voor een andere optie.

“Género maakt stappen in zijn ontwikkeling,” zegt Van de Looi op het perspraatje ter voorbereiding op de uitwedstrijd naar sc Heerenveen. “We zijn met Zeefuik een traject ingegaan dat uit twee gedeeltes bestaat. Eerst fit en belastbaar worden en daarna het voetballende deel. Hij is op de weg terug en dat is mooi, maar hij heeft vorige week tijdens de oefenwedstrijd tegen Topklasser Be Quick 1887 pas voor het eerst sinds tijden weer eens een hele wedstrijd gespeeld.”
Doelpunten
De hoofdtrainer is tevreden over het feit dat Zeefuik bij enkele belangrijke doelpunten nadrukkelijk betrokken is geweest, maar Van de Looi kijkt verder dan alleen de cijfers op het scorebord. “Género heeft tot nu toe een aanzienlijk aandeel in de wedstrijden gehad en dat is heel goed. Het waren wellicht niet de mooiste of moeilijkste doelpunten om te maken, maar hij staat wél op de goede plek. Doelpunten maken is voor een spits heel belangrijk, maar wij verwachten ook andere zaken.”
Van de Looi licht toe: “Als technische staf moeten wij de spelers altijd blijven analyseren op hun inbreng in de wedstrijd en voor het team. Op dit moment vinden wij dat andere spelers de opdrachten nog op een betere manier invullen. Het is daarom in onze ogen op dit moment nog te vroeg voor Zeefuik om in aanmerking te komen voor een basisplaats. Al wil ik best toegeven dat de spitspositie deze week een moeilijke keuze voor ons was.”
Keuzes
De oefenmeester is blij dat een gedreven Zeefuik de technische staf meer opties biedt. “Dat worden er alleen maar meer als straks de schorsing van Krisztian Adorjan erop zit en Michael de Leeuw weer helemaal fit is. De keuzes worden met de week moeilijker en dat is alleen maar mooi. Género komt langzaamaan steeds dichter bij een basisplaats. Hoelang dat gaat duren, ligt eraan hoe hij het verder oppikt. Wat daarvoor nodig is, bespreken wij intern met de speler. Ik heb nu al in verschillende interviews en perspraatjes uitgelegd waarom we deze keuzes maken en het moet niet zo zijn dat we iedere week alleen maar de positie van Género Zeefuik in het openbaar moeten gaan analyseren.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’