string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Kan wel leven met 1-1’.

Zondag 07 december 2014 om 17:55

Trainer Erwin van de Looi was na afloop van de derby tevreden met een gelijkspel. Volgens Dwight Lodeweges van Heerenveen had er voor zijn ploeg meer ingezeten, maar hij was content met het herstel na de slechte wedstrijd van vorig weekend.

Van de Looi: “We zijn uitstekend begonnen en hebben de eerste helft dominant gespeeld. Na een goede goal hadden we moeite met het middenveld van een goed spelend Heerenveen, waar De Roon steeds de vrije man was. De gelijkmaker was in die fase van de wedstrijd verdiend.”
“Na de rust hebben de een omzetting gedaan met Kappelhof en Van der Laan en zijn we op een andere manier druk gaan zetten. Daardoor kregen we controle, zonder dat we echt veel kansen creëerden. Ondanks het feit dat we controle hadden, besloten we aanvallend te wisselen met Mahi voor Kieftenbeld. Waar dit twee weken terug nog goed uitpakte, leverde het voorin nu minder dreiging op en achterin kwam het wel meer open te liggen.”
“Wat dat betreft kan ik wel leven met de 1-1. Heerenveen heeft een goede ploeg, die ik twee weken terug bij Ajax ook al goed had zien spelen. We hadden vanmiddag uiteraard graag deze derby gewonnen en hebben nu volgende week in de thuiswedstrijd tegen Vitesse wat te herstellen.”
Lodeweges: “Voor ons was het puzzelen omdat Marten de Roon door een knietje in zijn bil niet mee dreigde te kunnen doen. De scenario’s lagen allemaal klaar en hij heeft toch 70 minuten kunnen meespelen. Dat was heel mooi. Het begin van ons was niet goed, maar we hebben ons prima hersteld van de 1-0. We kwamen terug tot 1-1 en hadden meer kunnen scoren voor de pauze.”
“Het eerste kwartier na de pauze lag het tempo te laag, waren we niet dwingend genoeg en was het te vlak en werd teveel breed gespeeld. Ook omdat Groningen iets anders was gaan spelen. De latere fase kregen we het beter onder controle en hadden we met de bal op de paal en ‘ja of nee’ een strafschop op voorsprong kunnen komen.”
“We hebben 65 à 70 minuten aardig gespeeld. Vorige week was het niet goed, dus wat dat betreft was het een mooie revanche. Meestal zie je in een derby slecht voetbal met veel gele kaarten. Maar vandaag hebben we twee vechtende ploegen gezien die durfden te spelen en te voetballen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’