string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Interessante loting’.

Maandag 23 juni 2014 om 16:31

Erwin van de Looi spreekt van een interessante Europese loting. De trainer kan op donderdag 3 en 10 juli de potentiële tegenstanders van FC Groningen in de tweede voorronde van de Europa League zelf aan het werk zien. “We kunnen ons dus goed voorbereiden en dat is prettig.”

Van de Looi wenst niet direct een voorkeur uit te spreken voor één van de twee opponenten. “Daugava Riga uit Letland is een onbekende tegenstander voor ons. Daarvoor zullen we het nodige huiswerk moeten maken. Aberdeen is natuurlijk vanuit het verleden wel een roemrijke club. Een aantrekkelijke tegenstander, zeker ook voor onze supporters. Dat we eerst uit spelen is een gegeven. We hebben dan in ieder geval een week later nog de mogelijkheid om in eigen stadion met onze fanatieke aanhang achter ons eventuele schade te repareren.”
Feiten
Van de Looi lepelt zo een aantal feiten op, daar waar het Aberdeen betreft. “Ze hebben ooit de Europa Cup II gewonnen (het toenmalige Europacup-toernooi voor bekerwinnaars, waarin Real Madrid in 1983 in de finale werd geklopt – red.). Alex Ferguson is er coach geweest voordat hij naar Manchester United vertrok en er hebben veel Nederlanders gespeeld.”
Onder leiding van Ferguson werden drie Schotse landstitels veroverd, kwam de nationale Cup vier keer in de prijzenkast van Aberdeen terecht en won het één keer de Scottish League Cup. Van 2004 tot 2009 was de in Nederland bekende Jimmy Calderwood trainer bij Aberdeen, dat nog altijd in de Scottish Premier League speelt. Onder anderen doelman Theo Snelders, de spitsen Hans Gilhaus en Willem van der Ark en voormalig FC-speler Theo ten Caat stonden in het verleden onder contract in de Schotse havenstad.
 
Winnaar Scottish League Cup
Na een periode van zeventien jaar zonder prijzen, won Aberdeen het afgelopen seizoen de Scottish League Cup voor de zesde keer in haar historie. Na negentig minuten en verlengingen tegen Inverness Caledonian Thistle was de stand nog altijd 0-0. Aberdeen nam daarna de strafschoppen beter: 4-2.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’