string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Ingrediënten voor mooie voetbalmiddag’.

Vrijdag 28 februari 2014 om 14:14

Trainer Erwin van de Looi belichtte op het wekelijkse perspraatje onder meer de afgelopen en komende wedstrijd van FC Groningen. Het duel met Cambuur wordt een weerzien van vele bekenden.

Allereerst keek hij nog terug op de uitnederlaag bij Utrecht van afgelopen zondag. “We hebben de kans laten liggen om een stap omhoog te maken. We hadden kunnen en moeten winnen in Utrecht. Daar was ik boos en teleurgesteld over. We hadden in de eerste helft afstand moeten nemen. Als je momenten krijgt om te scoren, moet je daarmee zakelijker omgaan. Het is moeilijk om een wedstrijd negentig minuten te controleren, want er gebeurt altijd wel iets. Dat zag je in de tweede helft.”
Stap maken
“We hebben weer een aantal momenten gehad om de wedstrijd naar ons toe te trekken. En die moet je dan ook pakken. Uit tegen RKC en Ajax en thuis tegen Twente was dat ook het geval. Je kunt het onervarenheid noemen, maar feit is dat we daarin een stap moeten maken.”
Over de komende tegenstander: “Cambuur-thuis is een mooie affiche. Een noordelijke derby met een ploeg die leuk en herkenbaar speelt. Een aanwinst ook voor de Eredivisie. Met jongens die ikzelf nog heb getraind en een trainer (Dwight Lodeweges – red.) waaronder ikzelf bij FC Groningen nog heb gespeeld. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. Gezien de nederlaag eerder in het seizoen in Leeuwarden, hebben we bovendien nog iets recht te zetten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’