string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi in Oranje onder-17: ‘Debuut is een hoogtepunt’.

Maandag 08 februari 2016 om 14:09

Tommie van de Looi heeft zondagmiddag in Portugal zijn debuut gemaakt in Oranje onder-17. De ploeg van bondscoach Kees van Wonderen speelde 1-1 tegen het gastland. Van de Looi was basisspeler en werd halverwege de tweede helft afgelost.

De Oranje-ploeg doet mee aan een vierlandentoernooi met verder Duitsland en Engeland. Van Duitsland werd eerder verloren en in die wedstrijd kreeg de middenvelder van FC Groningen B1 geen speeltijd.
Zondag was er een basisplaats voor de speler die bij FC Groningen bezig is aan zijn zesde seizoen in de opleiding. Vanuit Portugal berichtte Van de Looi over zijn eerste ervaringen in een Oranje-team. “Het is tot nu toe een heel mooie week. We zijn afgelopen dinsdag naar Portugal gevlogen en het is mooi om elke dag te trainen met de beste spelers van Nederland. En natuurlijk ook nog mooier om te spelen tegen de beste spelers van Europa.”
Op zaterdag hoorde Van de Looi dat hij zondag zou starten in de tweede wedstrijd op het toernooi. “Tegen Duitsland hebben we 1-0 verloren en heb ik de hele wedstrijd op de bank gezeten. Dat ik tegen Portugal zou starten, was natuurlijk geweldig nieuws.  Het was een mooie ervaring om in een Nederlands Elftal-shirt het veld op te lopen en het Wilhelmus te zingen.”
Van de Looi speelde tegen de Portugezen als controlerende middenvelder. “Het was een pittige wedstrijd tegen een goede ploeg. Ik denk dat ik mezelf aardig staande heb gehouden en heb het gevoel dat ik in de wedstrijd ben gegroeid. Het werd uiteindelijk 1-1. Morgen (dinsdag – red.) spelen we tegen Engeland en hoop ik weer speelminuten te maken. Tot nu toe is het een hele mooie week met de jongens en met mijn debuut als hoogtepunt. Ik blijf de komende dagen in ieder geval genieten!”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard