string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Iedereen klaar om aan te sluiten’.

Vrijdag 01 mei 2015 om 14:03

Vrijdagochtend trainde FC Groningen in Euroborg met een nagenoeg compleet fitte selectie. Zondagavond kunnen er namens de Trots van het Noorden maar elf van die spelers aan de aftrap staan. “We gaan niet veel veranderen en geen rare dingen doen,” aldus trainer Erwin van de Looi.

Voor zichzelf heeft de FC-coach al duidelijk welke elf voetballers zondagavond om 18.00 uur het nieuwe wedstrijdtenue dragen op het veld van De Kuip en hoe de achttien-koppige selectie eruit zal zien. “Iedereen die vandaag op het veld stond, is klaar om aan te sluiten. Er kunnen er elf aan de aftrap staan. Voor sommige spelers betekent het een teleurstelling, maar zo werkt het nu eenmaal.”
Duidelijk
Zaterdagmiddag zal in Euroborg nog achter gesloten deuren worden getraind en om 17.00 uur volgt dan het uitzwaaimoment van de spelersbus, dat zal starten vanaf het Spelershome bij Ingang 4 van Euroborg bij de beide woontorens Stoker en Brander. “Je merkt aan alles dat er iets speciaals staat te gebeuren”, constateert Van de Looi. “We hebben er heel veel zin in. Nu is er nog niet de echte wedstrijdspanning, maar die zal nog wel komen. PEC Zwolle is voor ons bekend. We weten hoe ze spelen en ook wat wijzelf voetballend en verdedigend moeten doen, ook dat is hartstikke duidelijk. De komende dagen zullen wij als staf bekijken hoe de ploeg ernaar toe leeft en wat de groep nog nodig heeft.”
Ontspannen
Zaterdagavond en zondag overdag verblijft de spelersgroep vervolgens in de buurt van Rotterdam, op een prettige reisafstand van De Kuip. “De laatste weken halen we zelf een aardig niveau. We hebben er dan ook alle vertrouwen in. De selectie wordt fitter en fitter en kan zware wedstrijden goed tot het einde volhouden. Vandaag op de training was het af en toe iets meer gespannen dan ontspannen. Maar we hebben hetzelfde gevoel als in de play-offs van vorig jaar. We hebben een prima ploeg met een prima spirit. De spanning zal zeker nog toenemen. Maar dit soort wedstrijden, daar gaat het om in het voetbal. Daar hoort druk bij, spanning en heel veel publiek”, besluit Van de Looi.

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard