string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Hoop op kolkende Euroborg’.

Vrijdag 05 december 2014 om 15:41

Trainer Erwin van de Looi blikte vrijdagmiddag uitvoerig vooruit op de noordelijke derby van aanstaande zondag in Euroborg. De trainer had nog niets gemerkt van mogelijke ludieke acties in de aanloop naar Groningen-Heerenveen. “Wij richten ons volledig op de wedstrijd zelf.”

Ruim een decennium geleden waren ludieke acties van beide supportersgroepen een vast onderdeel in de aanloop naar de Derby van het Noorden. De afgelopen jaren bleef het op dat front echter stil en lag de focus juist meer op het voetbal. “Er ontbreekt overigens wel een boom bij mij in de tuin,” meldt Van de Looi. “Maar dat heeft de tuinman gedaan”, knipoogt de trainer. “En dat was ook de opdracht. We hebben nu een stuk meer licht in huis.”
Cirkeltje
Na het punt tegen koploper PSV en de sterke uitzege bij FC Twente heeft de ploeg veel vertrouwen getankt, vertelt Van de Looi. “Tegen PSV hadden we links en rechts nog wel wat geluk, maar tegen Twente was het de eerste helft gewoon goed. Het was een verdiende overwinning en dus keken we de afgelopen week vol vertrouwen vooruit naar de eerste van drie thuiswedstrijden. We hebben er zin in! Dit soort wedstrijden zijn bijzonder. Daar hebben we in de agenda al vroeg een cirkeltje omheen gezet bij aanvang van het seizoen.”
Van de Looi heft evenwel een waarschuwend vingertje. “We kunnen zelf absoluut niks laten liggen. De afgelopen wedstrijden hebben we goed geduelleerd en gedurfd gevoetbald op de momenten dat dat mogelijk was. Heerenveen is in de resultaten de laatste zeven wedstrijden wisselvallig, maar ze hebben veel kwaliteit. Tegen Ajax heb ik ze twee weken terug zelf aan het werk gezien en tot de rode kaart speelden ze heel goed en gedurfd. Ook tegen Twente hebben ze zo gespeeld.”
Druk zetten
Van de Looi was uitgesproken over wat hij van de Friese tegenstander verwacht, komende zondag. “Ik verwacht dat Heerenveen ons – waar mogelijk – direct onder druk gaat zetten. Daar hebben we ons in ieder geval weer op voorbereid. Of Sinkgraven speelt of Raitala speelt, zien we zondag wel. Sinkgraven is creatiever en Raitala meer verdedigend. Over het algemeen zijn de middenvelders De Roon en Van den Berg van Heerenveen meer bal-afpakkers, dan de middenvelders van PSV en Twente. En voorin hebben ze met Uth en Slagveer ook gevaarlijke jongens in de ‘omschakeling’ lopen. We moeten dus wederom vol aan de bak. We hopen daarbij op een volle en kolkende Euroborg en een spektakelstuk.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’