string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Hetzelfde brengen in Tilburg’.

Vrijdag 17 april 2015 om 16:17

Trainer Erwin van de Looi is benieuwd hoe zijn ploeg na twee wedstrijden in een uitverkochte Euroborg zal spelen in een uitwedstrijd, tegen Willem II. “Ik ben benieuwd of we zaterdagavond weer hetzelfde kunnen brengen in Tilburg.”

In de afgelopen twee wedstrijden was de entourage totaal anders. “Het was twee keer in een vol stadion met alles erop en eraan. De belangen zijn morgen (zaterdag – red.) in ieder geval hetzelfde. Het is weer een belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent voor de achtste plaats. Een achtste plaats die we eigenlijk niet nodig hopen te hebben, maar we blijven wel de, voor ons, hoogst mogelijke positie op de ranglijst nastreven. We willen zoveel mogelijk wedstrijden winnen en bovendien goed blijven spelen om het goede gevoel en de spirit vast te houden voor de komende periode.”
Pittig
Daarin treft de Trots van het Noorden als eerste tegenstander Willem II, dat in 2015 in eigen stadion nog ongeslagen is en door een beter doelsaldo twee plekken hoger staat dan FC Groningen. Beide ploegen hebben 39 punten. “Willem II heeft een goed voetballende ploeg, met een goed niveau. Ze hebben één van de meest ervaren teams van de Eredivisie, in ieder geval qua leeftijd. Het zal een pittige uitwedstrijd worden. Ze hebben veel snelheid op de vleugels en wij zullen moeten zorgen dat we de bal niet te snel kwijt raken.”
Het strijdplan is echter helder en duidelijk voor de wedstrijd in de 31ste speelronde. “Iedereen in en om de club is bezig met de bekerfinale. En het zou gek zijn als dat niet zo was voor zo’n unieke wedstrijd. Maar wij moeten ons zoveel mogelijk focussen op de volgende wedstrijd. En dat is in dit geval Willem II-uit. We hebben getraind, weten wat we moeten doen en zijn er klaar voor om ze te bestrijden.”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

22 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus