string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Het zit ‘m in kleine dingen’.

Dinsdag 06 mei 2014 om 14:56

Trainer Erwin van de Looi begint woensdagavond met FC Groningen aan de play-offs om een Europees startbewijs. De eerste tegenstander is Vitesse. “We hebben een heel jaar gestreden om deel te nemen aan de play-offs. Dat is gelukt. En nu we erin staan, telt alleen het winnen ervan,” aldus de trainer van FC Groningen.

Trainer Erwin van de Looi heeft weer de beschikking over de kersverse vader Andraz Kirm, die na de geboorte van een tweeling terugkeerde uit Slovenië en deel zal uitmaken van de selectie van achttien spelers. Angelo Cijntje haakt wat dat betreft af met een enkelblessure. Overige afwezigen zijn de geschorste Maikel Kieftenbeld en de geblesseerden Stefano Magnasco, Henk Bos, Nick Bakker en Hilal Ben Moussa. “Magnasco is teruggekeerd uit Chili en stond vanochtend (dinsdag – red.) alweer bij ons op het veld voor een individuele training. We laten zijn arm hier binnenkort in het ziekenhuis nog eens uitgebreid onderzoeken en gaan daarna afspraken maken richting volgend seizoen.”
Evaluatie
Van de Looi stond tijdens het perspraatje met de media stil bij het einde van de reguliere competitie. “Het hele seizoen hebben we gebruikt om een ervaren, duurder en degelijk team om te bouwen naar een jongere, goedkopere en creatievere ploeg. Dat is goed gelukt en we zijn erin geslaagd dat te koppelen aan resultaten. Het was een seizoen met pieken en dalen, maar we zijn als team en staf blijven geloven in de weg die we waren ingeslagen met elkaar en we hebben keihard gewerkt. Dat heeft onder meer geresulteerd in een mooie recordserie. Ook spelen drie ‘eigen’ jongens nu zeer geregeld in de basis. En dat was ook één van de zaken uit het beleid dat we wilden inzetten.”
Play-offs
“Maar al die bespiegelingen tellen nu niet meer”, liet Van de Looi daarna zijn licht schijnen over de nakende play-offs. “Het is nu een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Alle vier de ploegen hebben in mijn ogen gelijke kansen. Het ligt, zoals een heel seizoen al het geval is, dicht bij elkaar. Het zit ‘m straks in kleine dingen: de vorm van de dag, geluk, het geloof in succes en het omgaan met vermoeidheid. Het is bovendien een confrontatie over twee wedstrijden, waarbij het tweede duel altijd in het achterhoofd meespeelt. We hebben verschillende scenario’s in ons hoofd en weten wat we bij verschillende tussenstanden willen doen. Daarbij moet de hele ploeg hetzelfde idee in het hoofd hebben, anders worden we kwetsbaar.”
Vitesse
Over de tegenstander van morgenavond zegt Van de Looi: “Vitesse is een ploeg met meer individuele kwaliteit, misschien kwalitatief wel de beste ploeg in de Eredivisie. Bovendien hebben ze een positieve spelopvatting en is het een geduchte tegenstander. Ze hebben snelheid en creativiteit aan de zijkanten, een voetballend middenveld en backs die graag opkomen. Aan ons de uitdaging daar iets tegenover te zetten. Dat zijn we woensdagavond in ieder geval wel van plan. We willen winnen!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard