string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Heb me laatste veertig minuten gestoord’.

Zaterdag 05 maart 2016 om 22:40

Trainer Erwin van de Looi verloor voor het eerst vier competitieduels op rij als hoofdtrainer van FC Groningen en was na afloop niet te spreken over zijn ploeg in de laatste veertig minuten van de wedstrijd. “Na de 0-2 zijn we weggespeeld,” aldus Van de Looi.

Erwin van de Looi: “Het was een vervelende en teleurstellende avond. Als je tegen de beste club van Nederland -met zoveel individuele kwaliteit- speelt dan moet je top zijn en top blijven. In het begin van de wedstrijd kregen we een ongelukkig doelpunt tegen, een bal die van richting werd veranderd. We zijn in de wedstrijd gebleven en er kwam een fase dat we het redelijk deden. Dan was er nog de situatie waar we al dan niet een strafschop konden krijgen. In de loop van de eerste helft kregen we het lastiger en zat er weinig diepte in ons spel.”
“In de tweede helft maakten zij een fantastische goal, de 0-2. Maar wat er daarna gebeurde, dat stoort me. We lieten afspraken lopen, gingen niet meer volle bak, niet meer honderd procent en niet meer samen. Tegen een ploeg als PSV word je dan 40 minuten weggespeeld. Van ons een slechte prestatie. We moeten nu de koppen bij elkaar steken. Er komen acht belangrijke wedstrijden aan waarin we punten moeten pakken om op de play-offplekken uit te komen. Uit de afgelopen vier duels hebben we nul punten gehaald en die 40 laatste minuten blijven hangen. Dat voelt heel slecht.”
Phillip Cocu (PSV) was kort in zijn nabeschouwing: “De afgelopen jaren hebben we het hier heel lastig gehad. Mijn ploeg heeft het hier vanavond heel goed gedaan. Grote klasse met in de tweede helft een heel hoog niveau. We lieten werkelijk niks lopen en als je ziet hoe bijvoorbeeld die tweede goal wordt uitgespeeld, is het echt genieten op de bank. Vanavond heb ik genoten van de ploeg.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’