string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Hart onder de riem voor Phillip Cocu’.

Vrijdag 28 maart 2014 om 15:24

Trainer Erwin van de Looi begon vrijdagmiddag het wekelijkse perspraatje met aandacht voor PSV-trainer Phillip Cocu die donderdag een operatie onderging. “Ik ben gisteren geschrokken van het bericht,” aldus de trainer en oud-ploeggenoot van Cocu bij Vitesse.

Van de Looi opende de persconferentie met het nieuws over de operatie aan een tumor in de rug, die Cocu donderdag moest ondergaan. “Ik ben geschrokken toen ik het bericht las. Ik ken hem persoonlijk vrij aardig en heb nog met hem samen gespeeld bij Vitesse. Een jonge kerel met zomaar een tumor in de rug. Via deze weg wil ik Phillip graag een hart onder de riem steken. Ik hoop dat het verdere herstel meevalt en hij zo snel mogelijk de dingen kan doen, die hij graag wil doen.”
Vitesse
Dan blikte Van de Looi terug op de tweede thuiszege van 2014: “We hebben een goede wedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen. Dat deden we op een manier met enkele lichte aanpassingen, maar die zeker aansprekend was richting het publiek. Er was veel strijd en beleving. De afstanden hadden we goed voor elkaar. Het was een belangrijke zege voor ons, nadat het kwartje een aantal keren de verkeerde kant was op gevallen. Het was een paar keer net niet en nu wel en ook nog eens op een overtuigende manier.”
Tegenstander
Zaterdag is PSV in Eindhoven de tegenstander. FC Groningen won nog nooit een uitduel in het Philips Stadion. “Het is een stevige klus. PSV heeft wel mindere fases in het seizoen gehad. Het is knap om acht keer achter elkaar te winnen in een competitie waarin ploegen zo aan elkaar gewaagd zijn. De komst van Ruiz en de terugkeer van Park hebben de ploeg ervaring en rust gegeven. Daarnaast is Depay bezig aan een topseizoen.”
“Kortom een pittige klus, maar we gaan er met een goed gevoel heen. Dat komt door de laatste wedstrijd en door de manier waarop er gewerkt wordt. We weten waar we PSV pijn kunnen doen. Op de training zagen we afgelopen week na de zege op Vitesse alweer wat andere dingen gebeuren. Een teken dat het vertrouwen groeiende is. Soms ligt het zo dicht bij elkaar.”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus