string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Harde lessen Europese voetbal om de oren’.

Donderdag 05 november 2015 om 22:41

Trainer Erwin van de Looi was na afloop van de verloren wedstrijd tegen Liberec ontevreden over de tweede helft. “Na de pauze werd het een omschakelwedstrijd,” vertelde de FC-trainer. Zijn collega Jindrich Trpisosky wees op de conditie van zijn ploeg, die zich loonde.

Van de Looi (Groningen): “We waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Voorin hadden we echter moeite het verschil te maken. Wel vond ik dat we de bovenliggende partij waren en de formatie goed voor elkaar hadden. Liberec was juist weer sterker als wij balverlies leden.”
“In de tweede helft hebben we te weinig geprobeerd te voetballen. Het werd een omschakelwedstrijd met veel heen en weer rennen. En als de ruimtes groot worden, is Slovan met het vele loopvermogen juist in het voordeel. Op verschillende momenten stonden we niet goed in de verdedigende organisatie.”
“Het belangrijkste moment was het moment dat zij opeens een man meer voor de goal hadden bij een corner. Meteen daarop hebben we met Hans Hateboer in de aanval ‘alles of niks’ gespeeld. Hans heeft dat vroeger vaak gedaan en kan oorlog maken in de zestien meter. Zijn kopkracht en enthousiasme kreeg hij de voorkeur boven een aanspeelpunt, zoals Dino Islamovic dat is. Over het geheel van de wedstrijd hebben we helaas te weinig afgedwongen.”
“We hadden op meer gehoopt dat één punt uit de eerste vier wedstrijden. In de afgelopen drie wedstrijden zijn we afgestraft op kleine dingen. De momenten waren er om het af te maken en aan de andere kant kregen we het deksel op de neus. De corner van vandaag was wel een grote fout. We hebben de harde lessen van Europees voetbal om de oren gekregen. Het is nu zaak in de competitie onze rug te rechten.”
Trpisovsky (Liberec): “IN de eerste helft vond ik FC Groningen beter en actiever. Ze hebben ons aardig onder druk gezet. We wilden het anders dan het in het eerste halfuur ging en zijn wat ‘lager’ gaan verdedigen. Bovendien hebben we geluk gehad en heeft onze keeper ons in die fase in de wedstrijd gehouden.”
“In de tweede helft liep het anders. Wij waren gevaarlijker voor het doel en hadden profijt van onze goede conditie. Het werd nog even gevaarlijk met een serie van drie hoekschoppen van FC Groningen, maar ook daar hield Koubek ons in de wedstrijd. Uiteindelijk hebben we gelukkig gewonnen.”
“Liberec heeft dit seizoen al meer wedstrijden gespeeld dan FC Groningen. Wij zijn namelijk al begonnen in de voorronden van het Europa League toernooi. De nadruk in de voorbereiding en in het seizoen ligt vaak om de conditie. Het wordt niet altijd leuk gevonden door de spelers, maar op dit soort momenten loont het zich zeker.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’