string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Hadden het moeten beslissen’.

Zondag 01 maart 2015 om 17:52

Na afloop van het gelijkspel tussen FC Groningen en ADO Den Haag in Euroborg zag Erwin van de Looi dingen die hij een week terug in Friesland ook had gezien. Zijn collega Henk Fraser was blij met het puntje.

Erwin van de Looi: “We begonnen aan de wedstrijd als een ploeg die de laatste vier wedstrijden niet gewonnen had. De wilden in de eerste helft wel, maar de wedstrijd kwam niet los. Het was ook moeilijk voetballen in de kleine ruimtes. Daar hadden we het lastig mee. In de rust hebben we afgesproken meer tempo te maken en meer risico te nemen.”
“De tweede helft speelden we ook meer gedurfd en kwamen we sterker voor de dag. ADO Den Haag had minder tijd en verloor ook vaker de bal. Daardoor ontstond er meer ruimte. Van de twee penaltymomenten scoorden we er slechts één en dus was de wedstrijd nog niet beslist. ADO begon meer risico te nemen en die fase hadden we moeten toeslaan. Chery en Mahi kregen kansen in de vijfmeter. Ook enkele gevallen van overtal speelden we niet goed uit.”
“In de slotfase kregen we het deksel op de neus. De enige echte kans kreeg ADO in de extra tijd en vervolgens lieten we ons bij een corner nog een keer verschalken. We hadden zelf de wedstrijd al moeten beslissen. Dat hebben we niet gedaan. En ook in de zestien waren we ent als afgelopen week niet meedogenloos genoeg. We rechten de rug, want volgende week spelen we thuis tegen FC Dordrecht.”
Henk Fraser (ADO): “Als speler ging ik nooit graag naar Groningen en als trainer eigenlijk ook niet, hoewel we hier vorig jaar gewonnen hebben. We hebben de tegenstander goed zien spelen tegen Heerenveen en Ajax en hebben respect voor het spel van Groningen, met vier gevaarlijke aanvallende spelers als Van der Velden, Chery, Rusnak en Mahi. Maar zelf zijn we ook met een redelijke mini-serie bezig.”
“Het was de bedoeling een goede organisatie neer te zetten en de linies compact te houden. We hebben weinig weggegeven en speelden een geconcentreerde eerste helft. Daar waren we tevreden over en ook kwamen we er een aantal keren scherp uit. Al begrijp ik dan de Groningen-fans geen spektakel zagen, verliep het vanuit ons oogpunt juist goed. In de tweede helft werden de afspraken niet nagekomen en riepen we de tegengoal over onszelf af. Maar op het einde vond ik onze gelijkmaker terecht. Als de 1-1 zo laat nog valt, dan mag je daar wel blij mee zijn.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus