string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Gunfactor naar elkaar is groot’.

Zondag 29 november 2015 om 18:05

Trainer Erwin van de Looi roemde na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag de vechtlust van zijn team en zag in de kleedkamer dat de spelers elkaar veel gunnen. “Dat belooft nog veel goeds voor de komende maanden,” aldus de FC-trainer.

Van de Looi op de persconferentie: “Het kan verkeren. Donderdag verloren we in de slotfase van Marseille en vanmiddag winnen de in de allerlaatste seconde. Wij zijn drie dagen goed ziek geweest van die nederlaag en ik kan me dus voorstellen hoe Henk Fraser zich moet voelen. Wij begonnen aardig aan de wedstrijd en wilde graag vroeg op voorsprong komen en brachten veel energie. Maar een goal scoren dat lukte niet. En zij maakten wel een goede goal. Toen waren we het heel even kwijt en leek de moed ons in de schoenen te zakken.”
“In de tweede helft hebben we gekozen sneller de bal voor de goal te brengen, soms van zo’n 25 of 30 meter al. We maakten al snel de gelijkmaker, maar de krachten vloeiden weg binnen onze ploeg. Het werd slordiger en meer een open wedstrijd. De ploeg heeft vandaag tot het laatste moment gevochten en daarvoor zijn we uiteindelijk beloond. Voetballend hadden we het niet makkelijk, maar de zege was terecht door de energie die we hebben gebracht.”
Verder zag Van de Looi een mooie ontwikkeling in het team: “Het is prachtig hoe de invallers zich ook vandaag weer manifesteren. We hebben een aantal jongens op de bank zitten, die bij veel clubs in de Eredivisie gewoon elke week in de basis zouden spelen. Bij ons is dat op dit moment niet mogelijk en het is als trainer mooi te zien hoe de jongens na afloop in de kleedkamer reageren. Iedereen is heel blij voor Danny Hoesen en de gunfactor naar elkaar is groot. Dat belooft nog veel goeds voor de komende maanden.”
Henk Fraser (ADO Den Haag) was redelijk kort in zijn analyse: “We hadden een goed gevoel over deze wedstrijd, ook al omdat Groningen met een wedstrijd en reis in de benen begon aan dit duel. We wilden hier ‘sneaky’ drie punten ophalen of minimaal één punt. En dat heeft er tot het einde toe ook echt ingezeten. Ons plan werkte redelijk tot goed en we kwamen uit een goede goal op voorsprong.”
“FC Groningen had het daarna lastig en wel wat kansjes, maar we hadden het aardig onder controle en raakten niet in paniek. In de tweede helft ging Groningen meer risico nemen en kwam meer gevaar van de flanken. Bij het eigen doelpunt van ons werd te weinig druk gezet op Antonia. We hadden wat mogelijkheden en hadden sommige uitbraken beter moeten uitspelen.”
“Groningen kreeg in de eigenfase enkele goede mogelijkheden en het is de kwaliteit van Michael de Leeuw om zo’n bal nog voor te goal te krijgen. Wij hadden vandaag eerlijk gezegd wel een puntje verdiend, maar hebben ook wel eens in de laatste seconden gewonnen. Nu viel hij aan de andere kant en dat moet je dan ook gewoon accepteren.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’