string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Grote uitdaging voor ons’.

Woensdag 25 november 2015 om 20:04

FC Groningen neemt het donderdag in Frankrijk op tegen Olympique Marseille. Hoewel de FC niet meer kan overwinteren in Europa, staat er volgens trainer Erwin van de Looi nog wel degelijk iets op het spel. De oefenmeester toonde zich strijdbaar tijdens de traditionele persconferentie een dag voor de wedstrijd.

“In onze thuiswedstrijd hebben we het heel lastig gehad tegen Olympique Marseille en we moeten morgen laten zien dat we in de tussentijd beter zijn geworden,” aldus Van de Looi.
Uitdaging
De oefenmeester kreeg een vraag of zijn team gemotiveerd aan de start zal staan in het gigantische Stade Vélodrome. “We spelen om de eer, een mooi geldbedrag en deze wedstrijd is gewoon een grote uitdaging voor ons. Voor een jonge ploeg is het heel belangrijk om dit soort wedstrijden te spelen. Sportief staat er ook zeker wel wat op het spel, we willen ons van onze beste kant laten zien en volop strijden tegen een goede tegenstander. We kijken er naar uit om onszelf met Olympique Marseille te meten.”
Van de Looi wilde nog geen opstelling prijsgeven. “Ik ga nog niets zeggen over de opstelling. We zijn in dit soort wedstrijden niet in staat om met een B-keus of een extra jonge ploeg te spelen en zullen ons tot de tanden moeten wapenen. Het kan wel zijn dat het team er iets anders uit zal zien, maar dat hebben we dit seizoen wel vaker gedaan.”
Close
FC Groningen is in de competitie nu vijf wedstrijden achtereen ongeslagen, maar haalde in Groep F van de Europa League alleen in de uitwedstrijd tegen Slovan Liberec een punt. “De meeste wedstrijden waren close, het verschil in de wedstrijden was niet heel groot, maar wel dusdanig. We willen groeien en in de competitie gaat dat de goede kant op. Europa is echter iets anders, dat hebben al meer Nederlandse clubs ondervonden.”
 
 

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus