string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Goede start tweede helft gelukkig voldoende’.

Woensdag 23 september 2015 om 22:04

Trainer Erwin van de Looi zag dat zijn ploeg in de eerste helft niet de energie kon brengen die nodig was om de volgende ronde te bereiken. Zijn collega René Hake van FC Twente vond dat zijn eigen ploeg de voorsprong verder had moeten vergroten.

Van de Looi (FC Groningen): “Ik ben blij dat we morgenavond in de koker zitten. Maar ik was niet blij met de manier waarop het vandaag ging. We wilden agressief beginnen en Twente onze wil opleggen. Maar dat liep echt voor geen meter. Het was slap, we dekten niet door, liepen niet mee. En we mochten blij zijn dat we met 0-1 gingen rusten.”
“In de rust hebben we twee wissels toegepast omdat er iets moest gebeuren. Er moest extra energie in de wedstrijd komen en er is ook wel ‘iets’ gezegd. We kropen met de bal op de paal één keer door het oog van de naald, maar de fase van twintig tot 25 minuten na de pauze konden we opeens wel domineren. Op het laatst van de wedstrijd ging Twente risico’s nemen en was het overleven. Dat hebben we wel goed gedaan.”
“In tegenstelling tot de eerste helft brachten we veel meer energie en dan zie je dat die tegengoal niet valt. Kortom, de instelling van de eerste helft was niet goed genoeg. We moeten er vanaf het begin van de wedstrijd veel energie in stoppen. Vandaag hebben we ook maar 20 tot 25 minuten onze voetballende kwaliteiten laten zien. Gelukkig is dat goed genoeg gebleken om door te bekeren. Daar zijn we wel heel blij mee.”
Hake (FC Twente): “Om te beginnen wil ik FC Groningen feliciteren met de overwinning. Voor mij en ons team is het ‘zwaar kloten’. In de eerste helft hadden we een ruimere voorsprong moeten nemen dan de 1-0. Je weet dat met de wissels die komen, er meer druk zal komen.”
“Na de bal op de paal in de tweede helft zag je de wedstrijd veranderen. Daarna moesten we onder druk van FC Groningen tweemaal incasseren. Door de veldbezetting wat aan te passen kregen we de grip wel wat terug, maar het was te weinig om in die fase een gelijkspel of meer af te dwingen. In de eerste helft hebben we een goed Twente gezien en we hebben verzuimd het eerder in de wedstrijd te beslissen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’