string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Goed kalenderjaar goed afsluiten’.

Vrijdag 19 december 2014 om 15:43

Trainer Erwin van de Looi kan met zijn groep terugkijken op een succesvol jaar 2014. Na de winst van de play-offs, deelname aan Europees voetbal, voorlopig een achtste plek op de ranglijst en bovendien een ticket voor de kwartfinale van het bekertoernooi heeft FC Groningen nog één wens: drie punten in Dordrecht.

De trainer vrijdagmiddag op het laatste reguliere perspraatje van 2014: “We willen dit jaar graag goed afsluiten. We spelen tegen een ploeg die onderaan staat en gedurende het seizoen de speelstijl heeft aangepast naar 4-4-2. Het is zaak dat we ons niet laten verrassen. Daar hebben we ons gisteren (donderdag – red.) en vandaag goed op voorbereid. We weten waar de ruimtes en de kansen liggen. We zullen de vrije man op het middenveld moeten vinden en de uitvoering zal bepalen welk resultaat we gaan pakken.”
In een ‘op papier’ zware reeks bleef FC Groningen ongeslagen in de afgelopen vijf duels sinds het laatste interlandweekend. Met zes punten uit vier competitieduels en de winst op Volendam in het bekertoernooi is het doel voor zaterdagavond eenvoudig: drie punten. “Het is de zoveelste wedstrijd in een reeks waarin we weer top moeten zijn. We kunnen geen enkele tegenstander onderschatten en tot nu toe is dat ook niet gebeurd. Ook tegen Dordrecht moeten we onze zaakjes weer goed voor elkaar hebben.”
Afgelopen woensdag was de eerste helft tegen Volendam een goede leerschool. “In de eerste helft was het matig en in de tweede helft al een stuk beter. We hadden moeite tegen Volendam, dat ver ‘inzakte’, de vrije mensen te vinden en kansen te creëren. Aan de andere kant zat het met de concentratie en scherpte in de verdediging wel goed, want we hebben niks weggegeven. En dat laatste blijft de basis om te presteren en te winnen.”
Tot slot analyseerde de FC-coach de hekkensluiter nog eens: “Ze hebben redelijk veel kaarten gepakt en penalty’s tegen gekregen. Dat overkomt ze nog wel eens. Ze hebben niet het beste elftal van de Eredivisie, maar weldegelijk spelers met kwaliteiten. Achterin hebben foutjes en kaarten ze al veel tegengoals gekost. Ook de personele bezetting in de defensie heeft ze parten gespeeld. Ze hebben een laag budget en dat betekent dat de vervangingsmogelijkheden niet groot zijn als er spelers uit de basiself ontbreken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’