string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Goed gespeeld, twee mooie goals’.

Zaterdag 31 januari 2015 om 23:16

Trainer Erwin van de Looi gaf zijn team complimenten voor de overtuigende overwinning op Go Ahead. Zijn collega Foeke Booy wilde de wedstrijd zo snel mogelijk achter zich laten en zich richten op de wedstrijd van komende dinsdag.

Van de Looi: “Het was een mooie week. Door in de beker en vandaag een prima overwinning. De spelers geef ik een groot compliment. Na de euforie van woensdag, hebben ze dezelfde energie op het veld gelegd als afgelopen woensdag nodig was om te overleven tegen Vitesse. Dat hebben ze uitstekend gedaan.”
“Vanaf het eerste moment was duidelijk dat er vandaag maar één ploeg was die kon winnen en dat hebben we volhouden tot het einde. We hebben goed gespeeld en twee mooie goals gescoord. Het enige minpuntje is dat we de wedstrijd voor de rust al hadden kunnen beslissen en dat niet gedaan hebben.”
Over de goals: “Albert Rusnak vertelde me na afloop dat hij de bal bewust op doel schoot bij de 1-0. Het was een hele mooie en belangrijke goal. De tweede was trouwens ook een mooie combinatie met een hakje. Ook was het mooi Mimoun Mahi nog te kunnen brengen op een moment dat het iets minder draaide met het team.”
Booy: “We hebben een kansloze nederlaag geleden. We hebben te weinig afgedwongen. In de eerste helft waren de onderlinge verhoudingen niet goed. De linies stonden te ver uit elkaar. In de tweede helft sloot de verdediging wel beter aan en kregen we meer grip.”
“We hadden de schade bovendien beperkt gehouden tot 1-0 en kwamen in de tweede helft wel meer aan voetballen toe. Alleen de finesse in de eindfase ontbrak. Door het inbrengen van Reimerink hebben we de zijkant iets anders ingevuld. We hadden Plet graag nog erbij gebracht bij 1-0, maar helaas werd het in die fase 2-0. Toen hebben we de schade beperkt gehouden en een spits voor een spits gewisseld.”
“Het is vanavond ook duidelijk geworden dat er andere dingen gevraagd worden. In de duels kunnen en mogen we nog wel wat winst boeken. Dat gebeurde niet altijd onder de hoogste weerstand. We nemen dit mee voor de volgende wedstrijd. Want dinsdag spelen we weer de volgende finale (thuis tegen Excelsior – red.).”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard