string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Goed begin is cruciaal’.

Vrijdag 13 maart 2015 om 15:48

Trainer Erwin van de Looi heeft in de aanloop naar PSV vooral veel aandacht voor een scherp begin van zijn ploeg, zondagmiddag om half drie in het Philips Stadion. “Daarbij moeten we goed voetballen en scherp verdedigen,” aldus de FC-trainer.

FC Groningen keerde na de zwaarbevochten overwinning van vorige week tegen FC Dordrecht terug in het linkerrijtje van de Eredivisie en mag het zondag opnemen tegen koploper PSV. “De overwinning tegen Dordrecht heeft ons zeker vertrouwen gegeven al was het qua voetbal misschien niet al te best. Dat had met de tegenstander te maken en het feit dat wij het in de eerste helft niet afmaakten. Je kunt praten wat je wilt, maar het beste medicijn is af en toe die drie punten pakken. Dat doet zoveel, daar kun je niet tegenaan praten.”
Aanstaande kampioen
Van de Looi noemde PSV in zijn voorbeschouwing de ‘aanstaande kampioen’. “Ook als ze zondag niet van FC Groningen weten te winnen, zullen ze kampioen worden. Het is een prima ploeg, die er dit seizoen duidelijk bovenuit steekt in de Eredivisie. Zowel qua individuele kwaliteit als met een bepaalde winnaarsmentaliteit en spirit. Het is een prachtige uitdaging om resultaat tegen ze te halen, maar we weten dat het kan.”
Van de Looi lichtte er tijdens het wekelijkse perspraatje een aantal spelers van de tegenstander uit. “Het is een ploeg met een dynamische linkerkant met Guardado, Depay en Willems, die een gevaarlijke voorzet in huis heeft. En daarnaast is De Jong belangrijk als aanspeelpunt met om hem heen veel lopende middenvelders.”
Ons mannetje staan
Groningen liet in Euroborg zien dat er een resultaat te halen is, als de FC lang in de wedstrijd blijft. “Een goed begin is cruciaal. Daarbij moeten we goed voetballen en scherp verdedigen. In de beginfase moeten we bijvoorbeeld goed herkennen hoe PSV druk gaat zetten. Doen ze dat met de middenvelders, met de drie spitsen of alleen Luuk de Jong. En we moeten ook scherp zijn op het moment dat we de bal verliezen. In de verdediging moeten we zo weinig mogelijk fouten maken, ons mannetje staan en de duels pakken. Daarin zit de uitdaging.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’